BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

~My FaNs~

4/08/2009

~01.07.2007...my journey begin~

tarikh ni maybe tarikh biasa je bagi korang yg kat luar sane...tapi bagi aku & member2 yg seangkatan dganku...tarikh ni merupakan tarikh keramat kami menjejakkan kaki kat UKM yang indah dan permai ni...masa tu Tuhan je taw betapa happynya dalam hati aku tapi aku taw...happy lagi bapak aku yang tukang menghantar aku masuk u ni..mana x happynya anak pompuan tunggal dia masuk u dah tu yg pertama plak tu dalam kalangan sibling aku...yelaaa anak sulung katakan...masa mula2 masuk UKM...nak nak lagi masuk kolej Rahim Kajai yang popular benar dgn trademarknye "kajai pantang kalah"membuatkan aku lagi bertambah gembira. tapi itu semua sementara aje. yelaaa, sebelum kena ragging la kan...pagi 1hb tu aku n parents aku bersama2 jugak kawan bapak aku pegila nk mengdaftarkan diri...masa tu aku free hair..sebab memang dah asal macam tu kat tempat aku dulu. bila dtg je nk pegi ke dataran depan opis kajai tu ramainye la budak2 pompuan yg baru masuk ni bertudung...ahhhh sudah dalam ati aku masa tu risau gak...takut la UKM ni sebenarnya cam UITM tu haaa...tapi aku rilek lagi...aku pun pegila duduk kat bangku yang telah disediakan...chewahhh first row ok...aritu dorang yg senior-senior ni bagila kitorang tengok cite pirates of caribean sementara nk tggu pegi daftar...xpa aku layan je...then aku pun masukla kat foyer KRK yg agak macam bangunan lama tu kan...hehehe. aku pun daftarla...sukanya dah jadi warga Kajai time tu. masa dah bis daftar tu...adala sorang gentleman ni tegor aku...dia briefing macam2 jugakla kat aku...then aku saidla tq pak cik...korang taw x siapakah beliau...hahaha..beliau ialah Prof.Madya.Dr. Muhammad b. Husin...aku punya pengetua kolej daaaa...masa tu aku taw mesti Dr. Mat benggang kat aku...ada ke patut aku panggil dia pak cik..then pas abis mendaftar aku pon pegila ke bilik baruku...ingat lagi blok D, bilik no 310 aras 3...hahaha ke bawah gila...penatla aku kena naik turun tangga. lepas aku berpeluk cium untuk berpisah dgan mak aku wat sementara waktu aku pun pegila ke foyer untuk mengikuti program minggu mesra mahasiswa 3m tu...hohoho petang tu ok lagila para senior ni melayan kami...malam tu dorng suhla kitorang ni mendaftar biro2 yg ada...masuk sukan tu sukan ni laaa...xpe aku layan jer..aku xde kawan g masa tu..mana xnyer org lain sume dapat roomate aku je duk sorg2 sbb roomate aku bdak 2nd year time tu...hahaha...bila dah larut malam tu kekejaman para senior mula terbongkar...wahwahwah dorang...selamber jer tengking2 kitorang...ishk2 aku still ok lagi...lantak dorangla nak bebel papa pun...janji aku mengikuti semua program yg tertulis kat dalam pamplet tu...perkara pertama yang aku ingat lagi adalah kena gantung kunci bilik kat leher...apa kena la dgan para senior nih...dahla kena gantungkan pastu x bleh wat bunyi plak tu..kalau x siapla kitorang kena denda...tapi first night kitorang dapat tido awal...first nite jelaaaa...soknya kitorang kena bangun awal kalau x kena marah...ishk2 itu pengalaman hari pertama aku berada kat KRK, UKM ni...kedasatannya akan bermula dihari-hari yg berikutnya =)

2 comment dari peminat:

Atiqah said...

ble mse bertemu cik abg? hehehe

Christiane Angel said...

you might want to visit my blog