BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

~My FaNs~

3/30/2010

la tahzan kawanku...

mood : 
serius...sebab nak siapkan banyak kije yang tak siap2 lagi ni..
situasi :
takde sape2 dalam bilik waktu skang ni...and badan aku sangatla letih..terlebih xcercise kot..hahaha
harapan :
semuanya akan baik-baik saja
koordinat : 
negeri selangor darul ehsan
jam :
petang dan aku masih tak makan2 lagi ni...(lapor giler)

salam kengkawan sekalian...

arini aku nak tulis pasal kawan aku ni..kawan aku yang sorang ni...(nama dicensoredkan)...dia tengah bersedih tu...ada masalah peribadi yang aku rasa aku pun tak dapat nak nolong...nolong dengar ngan bagi sikit2 pendapat aci la kot...

aku taw dia mesti bace punye blog aku ni...so aku nak pesan kat ko ni kawan..janganla ko bersedih(la tahzan)...aku taw macam mana perasaan ko tu sekarang..tapi apa yang paling penting sekarang ko hadapi semuanya dengan senyuman...haaaa macam yang aku selalu buat tu haaa...

senyum

senyum

dan 

senyum


tengok en.gorila putih ni pun pandai senyum...hensem habis la ni konon...hehehe

bukan susah pun nak senyum time kite tengah bersedih...sape2 pun leh senyum...macam anak chimpanzee nih ha...comey je time beliau senyum..hehe

yang ni pun cute je haaaa bile senyum...ishk3..geramnye aku tengik kucing nih..cute sangat..(hahaha poyos)

baby pun pandai senyum...lagi comey..tapi baby yg kecik2 camni bukan de masalah pun..masalah dorang pun kadang2 susah nak kentut..susah nak berak..perut masuk angin..lapo..tu je kot...hehe

tapi yang bawah ni lagi comel bile beliau senyum...oooo manisnya manisnya senyumanmu...hehehehe

tadaaaaaaaaaa
*
*
*
*
*
*

kan manis tu...hakhakhak...tolong jangan muntah yek korang...

walaupun sebesar mana dugaan, masalah, kesedihan yang ko alami dan lalui...InsyaAllah dengan bersabar dan menganggap itu adalah sebahagian dari ujian Allah s.w.t..
apa yang ko perlu buat sekarang adalah hadapi dengan senyuman...semua yang terjadi biar terjadi...hadapi dengan tenang jiwa semua kan baik2 saja...

tu la yang aku slalu pegang masa aku tengah bersedih...lagu tu la yang cik an nur adha slalu komplen diulang2 dan diulang2 banyak kali sampai dia muak bagai nak muntah dibuatnye...tu tandanya aku dengar lagu tu adalah untuk kembalikan semangat aku yg dah hilang tu...aku harap ko pun berbuatla demikian...tapi lantak ko la nak dengar lagu ape..lagu lady gaga ke..lagu nirvana ke..asal ko rasa kembali bersemangat...wow cayalah prof. ziela ni...

aku taw ko tengah down skarang ni...soamikla advice aku ni yek..aku nak berleter banyak2...ko tu dah beso..dah boleh memikir sendiri mana yang baik mana yang buruk..walau kadang2 aku rase ko ni macam adik aku...kalau adik aku dah lama dah kena belasah kaw kaw dah...selamat ko ni mmbe aku...tapi kawan...walau aku baru je kenal ko...aku tahu ko budak baik...jadi pikirlah yang terbaik utk hidup ko..utamakan apa yang penting dahulu...famili ko...exam ko...kerja apa ko nak mintak pas grad ni...jadikan itu semua target utama ko...ada faham...haaaaa semalam aku tak puas nak bebel kat ko...tu pasal aku sambung kat blog aku ni...jangan ambik ati ok...

dah3...takyah sedih2 lagi..
chill out ur day..

p/s: baru selesai tengok cite 3 idiots(hindustan)...meleleh2 airmata plus air hidong aku...sedih wooo cite tu...its all about the fact of real life and friendship...frenship values is the most important in this life...so appreciate it...and to my sahabat2...sayang kamu... hahaha...


3/29/2010

~serabainye hidup aku...tolong3!!!!~

salam kengkawan...
 
hari ni aku tak lalu la nak share cite panjang2...
nnti2 la bile ade mood ngan masa lebih skit aku update kan lagi..
bak kate org kampung aku...
"save the best for the last"
 
TETAPI....
aku kurang sihat lagi..tak smpai sebulan..
dah 2 kali dah aku demam
PASTU
thesis tersangkut plak...
assignment still pending lagi nih...
borang konvo pun tak fulfill jugak smpai la ni...
CV tak edit lagi ni...
DITAMBAH LAGI DENGAN
kreta tak habis belajar lagi...
alamak....buku library lupa nak renew...
dermmmm..melayang satu ringgit empat posen aku...
SERABUT JUGAK MEMIKIR
nak balik umah ke tak minggu ni???
nak bayar ke tak duit majalah Kajai...
nak pergi kelas ke tak besok???
apa aku nak jadi ni...????
hasihhhhhhhhhh....
i think i need to organize myself perfectly
OR
i need to hire my own "PA" to help me settling my work
hahahahaha
 
 
aku sangatla tak terurus...muka pun dah macam muka mintak pelempang(tapi still boleh maintain cun)...dengan mood yang dah kacau bilau...serabai macam halimah jonggang..kadang2 dah macam lady gaga je..sebab baju kadang2 pakai kdg2 tak(cuaca panas sangat)...ditambah plak dengan penyakit nyayuk bertambah2 parah membuatkan aku menjadi seorang yang paling malas untuk hari ini...NOKHTAH

p`/s: alasan je ni pun untuk tidak mahu keluar dari UKM...perghhhh poyo gile kau ziela kalau ko kate UKM dihatimu...hehehehe~

3/25/2010

~ EnTRi iNi aDaLAh UtK kOsMaTe & KeNgKaWaN MiSs ZiELa YaNg CuN mElEcuN ~

mood:
lapaq nasik lit lit lit..hukhuk

situasi:
tadi nampak sepasang belangkas yg nk g kua pergi makan...pastu aku tetibe wonder girl jap..bilalah ada orang nak ajak aku kua makan ni..aku lapo ni..

harapan:
dapat siapkan tesis aku hari ini jugak..tp kalau dah asyik blog3..bile mau siap ni...

koordinat:
kat bilik cik husna cute sedang berdiskusi mengenai rahsia kerajaan..(poyoss giler)

salam satu Malaysia kengkawan...

amacam kalian semua sihat tak...jgn ditanyala kondisi cik ziela kita ni...beliau memang senantisa sihat walafiat walaupun kadang2 mental dan jiwa beliau tak sihat..hehehe

hari ni apa yek story yg aku nak share...haaaa memandangkan aku ada keluar jejalan bersama2 kosmate aku kelmarin..meh sini aku cite kat korang pasal aktiviti aku pada hari selasa lepas...lantak koranglah korang nak bace ke tak ye..wihihi..

jeng3...

camni citenye, dak2 kosmate aku saje2 je wat party sendiri bertemakan WHITE/PURPLE...sempena celebrate birthday mereka2 yang lahir bulan MARCH ni (oooo bulan JANUARY takde pun party camni (",)...hummm)

so......

kami pun pergilah celebrate kat metropoint...mule2 ingat nak makan kat secret recipe tapi last2 beli kek je then tukar tempat ke KFC..wihihihi~seronoknye...tapi aku tak seronok pun..sebabnye???owhhhhhhhh sebabnye aku tak boleh makan nasi..kengkawan aku semuanya makan nasi beriani yg baru tu...dermmmmmmmmm...arini ari last aku berpantang..nmpak gaya macam takde yg kalah..bagos2..wehehehe...

bila...........

kami2 yang sengal2 ni menceriakan suasana kat KFC tu...apa lagi..memang havoc giler KFC tu..dah macam kami yang punye...tetapi dalam keseronokan dan kegembiraan ketika berada disitu, sedar tak sedar kami semua bakal berpisah...selama 3 tahun kami belajar bersama2...duduk dalam lecture hall yang sama, bilik seminar yg sama, makan kat KB bersama2...present work sama2...hummmm semuanya bakal berakhir..tak lama lagi, semua kenangan ni, aku janji akan simpan sampai bila2...

meh kite tengok gambo2 pose meletop aku ngan kengkawan disamping gambo candidla konon..weheheh=))

sesi ketika tiba di SECRET RECIPE...

aiyoooo yooo mane dak eLits nih, dah lama dah aku tggu nih..haishhhh batang idong pun tak nmpak lagi nih...kate nak makan kek kat secret recipe ni...

3 orang datin sedang shopping cake..
datin ziela : uiittttt datin ziha..agak2 u cake mane 1 yang kurang lemak ek...?
datin ziha : i rase la kan u...u sesuai makan fish cake je kot..baru ler selim cam datin husna tu..hehe
datin husna : apsal i pulak yang kene...i tetap vogue u..ngeh3..

datin ziela: ehhhh datin ziha..tadi u cakap ade fish cake..manenye..i tak bese shopping cake kat malaysia ni..i slalu shopping kat belanda...hehe
datin ziha:poyola u datin ziela oiii..nak fish cake pegi pasar besar kajangla..tak pun kat warta..baru u leh jumpe..tadi i saje2 je tipu u...hehehehe


sesi makan di KFC

Aummmmmm sedapnye tulang ayam ni...(pusing ke kiri dan ke kanan..ngapppp...burkkkkkkk!!!!alhamdulillah)

say "NO" to nasi...waaaaaa i tak leh makan nasi..kesiannye..ini semua pasal perjanjian senghal ngan rumate..adeyhhhh!!!

princess ziela sayang sangat kat uolls semua...wehehehehe...

hamboi2 Nad, hang suap kat sharon ja na...aku mau gak..sampai hati hang na...aku jeles ni..ehehehe


sesi meluahkan perasaan...sila activated kan mood sedeyhh uolls yek..=((

kak mek berdiri utk bagi ucapan..kalau dia duduk kitorang kompom tak dengor..eehehehehe..

speech session ni membuatkan aku teriak beb...serius aku tetibe beremosi..bile semua perasaan bercampur baur...ngeh3...inilah jadinye...sedih woooo~


tapi aku profesional, aku dapat sembunyikan kesedihan disebalik senyuman manisku (ni la namanye tawa dalam tangisan)..wahahaha(ayat ni sangat tak boleh bla...poyo giler)

sesi aku poyo ngan kamera...hahahaha..

memang poyo giler...aku ngan kak mek wat muke paling cun..comeiii giler la weiiii...i loike =))

waduh2..cantik bangat backgroundnye...ahakzzz...weyhhh skali skala aku nak perasan ala2 model..biarla weyhh..tolonglah jangan muntah yek..haha

sesi nak balik dah weyhhh..pulang marilkah pulang marilah pulang bersama2

sudah mau pulang dah...nanti ada masa, umur yg panjang dan jodoh..kite pasti akan berjumpa lagi ye kengkawan..(hahahaha memangla time konvo nnti kite gatheringla lagi taw)

dah nak balik dah..selamat jalan romeo..ehhh silap selamat tinggal semua...kalau de umur yg panjang nnti kite jumpe lagi..kalau korang2 kawin jangan lupe ajak aku taw...aku kalau bab2 makan mane leh tak datang..boleh punye..tapi waaaaaaa sedihnye..dah nak berpisah dah kite semua...=((


ok3...enough..teettt...

kembali kepada mood happy yek cik ziela oiiii..asyik sedih2 je beliau ni..haishhhh...kat sini aku nak ucapkan jutaan terima kasih kepada kengkawan kosmate aku yang sememangnya baik hati, yang bagi tunjuk ajar kat aku bile aku blurrrr, yang selalu remindkan aku ttg esemen, tesis, kuiz or whatever...yang tak lokek share ilmu korang, bersabar ngan sikap dan tingkah laku aku...korang termasukla : 

Nad
Sharon
Kak Mek
Ayien

dan tak lupe jugak kepada GAN AH BEE...yg selalu sudi layan kerenah aku dari 1st year dulu, yg slalu ganggu aku pepagi bute...yang suke makan perut lembu (haaaa kantoi...budish bukan boleh makan lembu)...Bee u dah berdosa taw...hahahaha..takdela gurau2 je...yang selalu wat lawak pastu u ketawa sendiri...hahaha(leh masuk raja lawak la u Bee) dan kepada semua kosmate aku yakni kos ENGLISH LITERATURE STUDIES...hope uolls semua success dan mantop dalam dunia career korang nnti..last but not least..TQ soooooooooo much for being my FRIEND...

p/s: malam ni pantang aku dari makan nasi ngan minum ais berakhir...ada sape2 nak ajak aku kua makan nasi ngan belanje milo ais tak..hehehehe...

3/23/2010

aku sejuk je...(^_^) bila tengok cerita sensored nih!!!!

mood:
nak graduate cepat2..woooopeyyyy...
situasi:
menjadi yang lebih baik bukanlah teruk sangat pun...
harapan:
sentiasalah bersama2 denganku wahai kengkawanku sekalian
koordinat:
bilik terchinta
jam:
malam sudah..

salam semua dan ape khabar kalian semua...beta kat sini alhamdulillah sihat2 aje walau dah 5 hari tak makan nasi...ehehehe...harini beta ada story nak kasi kongsi ngan kalian semua...jadi layan jela ye..beta arini kurang mood humour la...so beta wat cite sedih2 lagi ni...ngeh3

al-kisah kali ini adalah al-kisah percintaan romantis ala2 rumi dan juli, laila dan majnun...p.ramlee dan saloma dan seantero dengan mereka lah...kisah cinta yg terjadi disuatu country yang aku sendiri pun tak tahu dimana letaknya dan apakah nama country tersebut( pandora kot..tempat bigfoot2 yang kaler biru2 tu...hehe)...



inilah watak utama cite aku ni..hehehe..bukan2...ni makhluk planet mane ni...ni palnet hitam ni, hehehe

bermulalah kisah cinta dua pasangan sejoli ni yang telah berjanji sumpah setia, berkorban apa sahaja, memadu asmara dan bercanda dimalam indah...si lelaki ni memang hensem weyhhh...mata dia, ada sinar f.m je rasenye...ehhh silap sinar menggoda, mutu, gaya dan keunggulan...hahaha...body dia..perghhhh mantap2...sasa walaupun agak kurus...dan memang macho habislah...dan si awek tu pulak...phewittttt...kulitnye yang fair n lovely..muka ala2 madonna ek bukan diego maradona taw... ngan bibir dia yang sentiasa menggoda dan merah2 je...dengan tubuh yang langsing ala2 model omputeh tu membuatkan si awek dan si mamat tu pasangan yang sangat sepadan...




ni la gambar mamat tu..hensem kan..aduhhhh mata dia..romantikus ler(hahahaha...saje2 ayat tambahan kat situ)



dan ni pulak awek dia...cun je kan...merah nye mak ngah punye lipstik tu...huhu

tapi sayangnya...bila dah lama sangat bercinta, hati si mamat ni mula berubah la pulak...haishhhh ni part best ni..bila awek tu nak manja2 ngan dia..dia dah wat bodoooo je..tak tahula puncanye bakpe...maka berakhirlah hubungan cinta agung dorang...setelah berkurun lama ku rasakan....sampailah suatu ketika, mereka berjumpa kembali, dan kali ini...si lelaki itu datang dengan girlfren baru dia...dan mereka bertiga pun berjumpalah...

kalau korangla kat tempat awek lama si mamat tu apakah perasaan korang? mampukah korang berjumpa semula ngan ex-bf korang tu dengan buat muke selamber yaya je? apakah kamu cakap kat ex-bf kamu tu yang kamu ni dah migrate ke oversea? atau korang wat bodoh je sebab korang pun dah ada ramai skandal sekarang...jawablah kalau korang nak jawab , jawab dalam kotak komen aku tu yek...tetapi bagi aku, kalau ianya berlaku dalam hidupku...aku akan biarkan kisah ni berakhir seperti kisah asal yang telah aku ceritakan kat atas ni...nak tahu ending cerita ni...tengokla video dibawah ni ye...semoga pembaca2 blog aku yang mengalami masalah yang sama seperti kisah awek cun ni...diharap janganlah bersedih ye...dan pesanan ini ku tujukan jugak utk diriku yg lemah ni..gambate cik ziela yang comel..hehehe (tolong jangan muntah ye, aku memang suka puji diri sendiri)


video ini hanya untuk tontonan mereka yang dah dewasa aje...kanak2 tak dibenarkan tengok..ibubapa sila awasi anak2 anda..hehehe




video

kalau korang takleh tengok..kelik kat link ni ye..

tekan

pas korang dah tengok cite pendek ni kan..mehla kite hayati pulak lirik2 yang terdapat dalam cite ni...wehehehehe...


It's hard to remember how it felt before
Now I found the love of my life
Passes things, get more comfortable
Everything is going right

And after all the obstacles
It's good to see you now with someone else
And it's such a miracle that you and me are still good friends
After all that we've been through
I know we're cool
I know we're cool

We used to think it was impossible
Now you call me by my new last name
Memories seem like so long ago
Time always kills the pain

Remember Harbor Boulevard
The dreaming days where the mess was made
Look how all the kids have grown, oh
We have changed but we're still the same
After all that we've been through
I know we're cool
I know we're cool

Yeah, I know we're cool

And I'll be happy for you
If you can be happy for me
Circles and triangles
And now we're hanging out with your new girlfriend
So far from where we've been
I know we're cool
I know we're cool

C-cool, I know we're cool

I know we're cool

p/s: this feeling already drag me to my comfort zone...what have past let it past...i have my new love now:)) (Allah)

~hAhh!!! AkU DiTaG sEbAgAI pEnErImA AwArD..PrOpaGaNdAkAH iNI???

salam semua n selamat malam..
hari ni aku nk g taw yg aku  dpt award..(maseh3 kepada yg memberi)..tapi aku mushkil la sikit...rajin tol kawan bek aku ni tag aku sebagai penerima award..apakah sebab aku punye blog mengancam lubang hidungnye kah atau apakah blog aku telah memancarkan warna feveretnye kah?ngeh3...(jgn mara ya)...owhhh setelah aku bace dan bace dan bace lagi...laaaaaaaa ghupenye 'beautiful blogger award'...hehe..terima kasih la kepada yang sudi tag blog aku sbagai finalis penerima award ni...bangga kejap..ehhhh bukan bangga terharu ni...waaaaaahhhhh ....(sape boleh banje mekdi untuk pujuk hati yg terharu ni???)..enough3..merepek no 1 ye ko ziela...meh kite tengok pe da dalam pakej award ni...wenowenoweno..beri laluan...hihihi (*  ,*)


Upon receiving this award, I am entirely aware of the circumstances and the future set in for me. So, it have its own fobiddens.

1.Thank and link the person that gave you the award.

2. Pass this award onto 15 bloggers you've recently discovered and think are fantastic.

3. Contact said Blogs and let them know they've won the award

4. State 7 things about yourself.

and now......

1.Thank and link the person that gave you the award.
tQ to Nurul Husna binti Inrahim(cute girl)or also known as chocKatz lover



2. Pass this award onto 15 bloggers you've recently discovered and think are fantastic.
nk pass award ni kpd blogger:


tu je kot yg aku kenal benar..hehehe

3. Contact said Blogs and let them know they've won the award
ok..sok kat birthday party kengkawan aku...aku gtaw mereka..hehe..kepada khai ngan basiax..pesan kat awek2 dorang sudeyh..hehehe


4. State 7 things about yourself.


1. Aku ni seorang yang agak kasar dan suka sangat cakap kuat2...(mungkin sebab aku de masalah pendengaran kot)

2.aku selalu perasan aku ni ada darah belanda sikit2...hahaha padahal takde pun..mama aku asal Pahang...abah aku asal Langkawi...dalam periuk bikin muafakat...hehe..


3. aku sangat cintakan kucing2 aku yang namanya Jack,Jo, Jebon, Black..pendek kate aku seorang cat's lover laa...sampai masa aku 2nd year..aku siap bela sekor kucing nama jac(betina)..tapi pastu dah hilang...wuuuuuuuuuuu rindu nak cium dan mandikan kalian..sobsob..

4.aku ni jugak seorang yang kuat makan dan kuat makan dan kuat makan..lepas dah kenyang mesti aku akan menyesal sebab makan banyak sampai gemuk, sampai zip suar pun leh tercabut..dan aku ni jugak seorang yg kuat menghidu bau bantal busukku yang sangat wangi...kalau sehari tak hidu rase macam tak sempurna hariku..hehehehe=p


5.korang patut tahu bahawa aku bukanlah seorang yang baik macam muslimah sejati...ada masa aku nak marah aku lepas..ada masa orang buat aku, aku balas...ada masa orang sakitkan hati aku aku sakitkan hati dia balik...ada masa orang mengata aku...aku mengata dia balik..ada masa orang membenci aku...aku tak benci pun dorang...sebab yang ni tak jejas apa2 pun..(poyo betol statement ni)

6.aku jugak seorang yang bercita-cita tinggi...aku nak jadi seorang pendidik...cikgu atau pensyarah, aku ada impian nak jadi cikgu dan mengajar dikawasan pedalaman di sabah dan sarawak..dan kalau ada rezeki aku untuk mengajar sebagai pensyarah..tempat pilihan aku adalah kolej2 swasta di ibu kota..semoga aku dapat mencapai impian aku ini.


7. last but not least...hati aku sekarang dah tak de ruang dah untuk terima mana-mana lelaki...aku suka menjadi single dan tak tahu sampai bila..walaupun sekarang aku tengah rapat dengan 4 orang kawan lelaki yang sememangnya boyafren orang..tapi tak pernah sekalipun aku berniat nak merosakkan hubungan dorang ngan aweks2 dorang...cuma kalau mampu pesan aku pesan kat dorang..yang dorang dah pun berpunya...jangan menyesal kemudian hari sudah...sebab aku hanya berkawan sekadar berkawan tak lebih dari itu...hehehe(hati aku dah mati la der)





kepada penerima award ni,harap2 sudi2 kn lah menerimanyer yer.. ;)


p/s:waaaaaaaaaaaaaa sedih tadi kat depan rezeki...tetiba ada dugaan disaat2 ini...Ya Allah..kuatkanlah semanagtku

3/20/2010

~PeRjAnJiAn Sengal ANtara akU dEnGaN rUmAteKU~

mood : 
tenang skit setelah berfikir panjang
situasi :
belom mandi lagi sebab ramai org dalm toilet...tp da breaklunch ni...
harapan : 
 biarla semuanya Allah je yg tentukan
koordinat : 
malaysia ooohhhh tanah airku
jam : 
petang dah..tido lewat bangun pun lewat...ishk3..

salam semua...
hari ni aku rase happy sikit sebab semalam aku ada ym dengan seorang kawan...dia banyak menasihatkan aku supaya "la tahzan"...nasihat dan kata2 puitis dia tentang ketenangan jiwa yang sempurna hanyalah dapat diperolehi dari Allah s.w.t..aku betul2 hormat dengan pengetahuan dia dan aku pun tak malu mintak tips2 yg elok utk dijadikan amalan dan bekalan perbuatan aku sehari-harian...tettttttttttttttt...

*******************************************************

al-kisahnya

bukan cerita diatas ni yang aku nak mengarot kat entri aku ni...tapi tentang satu kerja gila antara aku ngan efa(rumate terchenta)...kesnye macam ni...pada suatu malam yang dingin dalam keadaan perut sudah pun kenyang kerana telah diisi dengan nasi goreng thai dan ayam goreng beserta teh o ais limau di mapley ameer ali..(kedai sedare jijah)..aku pun pulang ke bilik dalam keadaan gumbira...orang2 tua kata.."gendang gendut tali kacapi, kenyang perut senang hati"...bila kenyang hati susah pun jadi happy...nak dijadikan ceritala kan...aku tetibe gatal2 mulut nak betting ngan si efa rumate aku..siapa yang paling gagah setia, cekal amanah la kan dalam menyahut cabaran...jadi terkeluarlah satu perjanjian mulut je dulu..yakni..diantara aku ngan efa, selama seminggu kami tidak boleh makan nasi dan minum segala jenis minuman berais..sekiranya salah seorang daripada kami gagal berbuat demikian maka jatuhlah hukuman yang telah pun ditetapkan...(macam hakim je aku rase)hahahha...asalnye ni hanyalah perjanjian mulut je pun..tapi silap besar la plak bila kami menyuruh jijah menjadi saksi...

 dalam mengisi masa yang tinggal berapa bulan je lagi..ingin aku luangkan masa bersama semua kengkawan aku..


 ni pulak jijah..tukang saksi...tukang buat onar..tukang hasut supaya aku minum ais dan makan nasi..tukang tulis surat perjanjian sengal tu dan tukang postkan surat tu kat dalam facebook smpai ramai gak yang tahu...(siap ko jijah..nnti aku nk pakat ngan epa kenakan ko...hahahaha)

inilah isi kandungan surat perjanjian sengal diantara aku dengan rumateku syarifah munirah...hahaha...ni bukan main2 ni..ni betol2 ni..hehe

dermmmmmmmmm siap dia tulis hitam putih lagi..hahahaha..maka setelah aku dan efa menandatangani kontrak 6 billion ni..bermulala kisah penyiksaan perutku...hahahaaha...hari pertama bagi aku..ok la lagi..sebab takde slera pun nak makan nasi..g la makan magee goreng mamak..kene2 pedas la weyhhh..dahla order horlick panas...nak menangis gakla aku...tapi aku tahu aku ni kuat semangat...takpe2...horlick yang panas tu aku telan je..sampai berair2 mata aku...wahhhhhhh!!!pastu kena plak hari semalam...aduhhhh keow teow je aku makan...tengok khai, an, ngan ika kecik punye air..perghhhhhhhhh sedap je, ada laici, fresh oren, limau ais...tapi bila tgok air aku..hummmm teh tarik panas je...macam mana ni...aku takleh  klau tak minum ais...nak dijadikan cite lagi laa...kesabaran aku dicabar dengan dorang nak g drive thru eskrem mekdi..ya Allah..nak menangis aku rase..mane leh tengok saje..mesti la nak sejilat dua..tapi tu laaa..kalau dah sejilat dua..alamatnye aku la yg kalah...dugaan bertambah2 lagi hari ini..aku ajak jijah makan laksa ngan air kosong...dia plak nak makan nasi kat azura lama...takkan la aku nak makan lauk je weyhhh...alaaaaaaaa seksa rupenye main perjanjian sengal camni..hahahaha...tapi sendiri berani sahut..kenalah teruskan..bak kate2 mat salleh "alangs2 menyeluks perkasams..biars sampais ke pangkals lengan"hahahaha

*********************************************************

meh sini aku nak story skit apa pekdah yang aku dan efa dapat daripada perjanjian sengal ni:

1. tentulah kami dapat kurangkan sikit berat badan..dalam 0.2 kg pun jadikla...
2. tentulah jugak kitorang dapat belajar makan mee je pasni...persediaan awal utk duduk kat oversea nnti..kat oc mana de nasi ler...hahaha
3. kami jugak dapat memelihara kelunakkan suara kami yang sedia lunak ni dengan tidak meminum ais
4. pekdah keempat ni yg paling aku suka..iaitu dapat menjimatkan wang saku kami..al-maklumlah..duit sekarang dah macam air..laju je mengalir..hehe

tapi meh kite story plak pasal ape hukumannya:

* pada mulanya aku cadang seminggu wakafkan akaun fb masing2..tapi efa kata dah basi dah punishment camtu..

*lepas tu dia suggest palk nak amik barang paling berharga...gila kau..dia nak amik bantal busuk aku nak rendam dalam softlan..owhhhhh pikir 20 kali jap aku..tapi bila aku kata..kalau aku kata kalau aku amik sudin suh jadi org gaji aku..hahahha terus dia cakap tak adil sebab sudin tu org..elehhh bantal busuk aku tu pun de nyawa gak(walaupun banyak peta)...hahaha terus efa tarik balik punishment yang mmg aku pun tak sggup nak agree...

*lepas pikir pikir pikir pikir dan pikir..finally we come out with this punishment..iaitu wakafkan profile picture..mean yang kalah akan dimakeupkan buruk seburuk yang boleh dengan gaya dan fesyen ditentukan si menang dan letak dlm profile pix fb si kalah tu..dermmmmmmmmmmmm...siap de gaye halimah jonggang lagi..tapi aku agree alaaa kalau kalah pun seminggu je pun profile pix tu..tapi kesannye mungkin akan sampai setahun gakla..hahaha, bila lagi nak glemer...haishhh kalau leh aku mestilah nak menang..tak mau kalah..hahhaha..
okla kengkawan, perjanjian ni bukanlah apa sangat pun..sekadar utk menceriakan hati kami yang tengah busy dalam menyiapkan tugasan masing...bak kata aku sendiri..buatla pe saja asalkan ianya dapat menggembirakan kita...semoga kita bertemu lagi dihari dan blog yang sama...renung2kan dan selamat beramal...salam~

owhhhh malu i...hehehe

p/s: teringat pulak aku ada hutang punishment dengan seseorang...banyak jugakla..hahaha..mintak halal kan jelaaaa punishment tu..kalau ade umur yg panjang dan jodoh utk bertemu lagi dimasa hadapan..remindkanlah kalau tak malu..hahaha  ;D



3/17/2010

MenGarOT dAn MenCaRot...

mood: 
ada sikit je...bekalan utk pulun tesis kejap lagi
situasi:
sunyi dalam duniaku sendiri
harapan: 
nak gtaw dia aku rindu kat dia..(my bantal busuk)
koordinat
: kat dalam bilik K 16 D 414...kolej rahim kajai

*****************************************************

assalamualaikum...
pe kabar agaknye kengkawan sekalian...hari ni..entri blog aku mungkin akan mengarot2 dan mungkin jugak ada yang nak mencarot2...kes nye aku BENCI..benci giler...haishhhhh semua entri aku, aku rase mesti ada letak perkataan "benci" ni...dermmmmm..hahaha...aku benci pada ramai orang, ngan sikap2 orang yang memedihkan mata dah menyakitkan hati aku...nak kata aku memilih untuk berkawan takde la sangat...just aku benci bile ada yg ym ngan aku...aku tak kenal siapa...pastu menganggu taktala aku punya status busy...kalau ym tu nak gtaw...berita kecemasan ke...nak bagi link offer kije kat company beso2 ke takpela gak...tapi ni tak..dah taw aku wat status busy kat ym...agak2la nak ganggu pun..ganggu la dengan hal2 yg penting je...dahla kenal dorang pun tak..tapi yelaaaa salah aku gak..sapa suh approve kalau dah tak kenal..hahahha...bila aku jawab soalan dorang...pastu mulalah merepek dan melalut2 pergi ke bab hal2 peribadi..nak je aku suggest and sound dorang camni " woiiiiiiii ko tak bace ke blog aku...aku ni anti lelaki miang laa weyhhh...
~please do not disturb me when i'm already disturbed...im just a normal person who sometimes can't manage my life well...so i need my own time and please understand some of my action that i have respond to all of u that know me...don't force me!!!..cuz sometimes its hurt me enough~

nak2 lagi yang starting point chat memuji melambung2...perghhhhhh belom papa lagi dah beran berkata2 begitu..last2 aku terpaksa delete as frens..tapi ntah camne..bila aku online dengan berstatuskan icon busy...mangkuk2 hayun ni ngade2 lagi mau buzz2 and anta ym msg gak kat aku...sampaila aku terpaksa wat permanently offline kat dorang...hahaha..tu pun da gak yg terlepas yg buzz2 kat aku...dermmmmm lagi sekali. so aku pun wat2 tak taw jelaaa...sebab aku bukanlah suka sangat melayan2 ni..nak2 lagi yang sweet talker...macam s@#$** je...aku geram ni geram sgt...(sambil mengigit2 bibir aku)

**************************************************

ni cerita lain plak...cerita pasal seseorang yg aku dah malas nak pikir...mamat ni selalu call aku...tapi aku dah tak lalu nak angkat dah call dia pastu kalau angkat pun buat aku sakit ati...bergaduh2 macam aku ni bini dia plak...ape kes...dermmmmmmmm untuk kali ketiga...ko dah buang aku takyah la nak cari2 aku dah...aku bukan murah sangat pun nak tunggu ko amik aku ke ape ke...apa ada hal..pompuan lain yg baik2 kat luar tu bersepah2...takyah la dengan bermodalkan alasan ko risaukan aku(kononnyela)...ko nak tepon aku lagi...cakap tak serupa bikin la weyhhh...kemain dulu kata tak mahu ganggu aku...aku pun dah muak sampai rasa malu pun ada sebab pernah kenal orang cam ko...

 sudah2la dari suka wat kerja sambilan menganggu hidup orang...dah tak lalu langsung dah nak memikirkan apa lagi yg ko nak dari aku...berani buat keputusan beranilah tanggung semua consequencesnye...be a true man ok...jgn jadi jantan yg cakap tak serupa bikin..dermmmmm

haaaaa sorrylaye..aku takde tempat nak luah kemarahan..so blog aku ni aje yg boleh aku tumpang2 share apa yang patut...i'm sick with ur drama...kalau ko nak call nak jemput kawin ke ape ke..lupakan je...aku tak kan angkat dah...so forget it and one more thing..ko kan stalker terbaik fb aku ngan blog aku ni..kompom2 ko bace punye entri ni...dah bace diam sudah..tak yah nak anta msg "tengs" sbb aku tulis entri pasal ko...macam2 hal...

*****************************************************

dan ada lagi...ni kepada yg berperangai suka sangat menuduh bukan2 dan suka bergosipkan tentang aku...weyhhh kalau tak tahu papa siasat la weyhhh jangan main tuduh2 weyhhh...korang tengok ngan mata kepala korang aku berdating ke makan bersama2 dengan bf org ke laki org ke..takpe..tengokla..tapi kenapa perlu tengok mesti ngan mulut2 tu berbunyi gosip2 yg tak best didengar ... 
 elok sangatla tu bergosip..kalau tak tahu apa2 tanya la lain kali..barula tak da yg makan hati nnti..ingat aku ni desperate sangat ke nak berlaki ke apa...dermmmm lagi sekali...shootttt...

kalau tak ahu apa2 siasat la weyhhhh...dunia ni sangat tak adil ke? satu satu satu hal berlaku...mungkin dulu2 tu la yang aku fikir...tapi sejak aku sedar...Allah telah merancangkan semua ini kepada hambaNya yg lemah ni untuk menjadi lebih tabah...aku redha saja..

 apa yang dah berlaku aku dah pun telan bulat2..so, no turning back...now just leave me alone with my own self..i need time and space to love my self and chase my dream..now i can stand with my own feet..i know Allah will always be with me.
p/s: nak pergi ke atas satu bukit dan menjerit sekuat2 hati...supaya bebanan yg ditanggung ini hilang bersama2 jeritan saprano aku ni..dan akhirnya membawa aku menuju impian utk menjadi seorang cikgu yg dapat bertugas di sabah or sarawak...tentu my life will be meaningful kat sana...aminnn...


3/14/2010

~my last dinner~

mood:
ok je malam ni
sitausi: 
sunyi...geng2 semua busy tesis
harapan:
nak jadi org yg selalu happy
koordinat:
dimana bumi dipijak...disitu langitku junjung
jam:
alamak...jam aku batu2 berkilau2 sudah banyak yg hilang...akibat jatuh dr tangga..hehehe

salam 1 Malaysia geng...(dlm mood tesis ni)

what a coincident...everyone in my blogger friend list have wrote the same issues...hot event last night...hehehhehe.."RETRO MUSICAL NIGHT"...phewitttttt~but i think i want to write it in different way lah...can or not?or cannot...hehehehe..for sure i can write whatever i want here..this is my territory, my zone...i can write anything that can make me happy...

yelerrrrr cik ziela oiiii...write jeler papa pun yang u like...hehe..

ok2 enough2..tak moh banyak sangat mukadimah kali ni,...nanti i takut dilabel merapu2..
well last nite..our college dinner...with retro musical theme...it was really joyful..everyone look so hot, gorgeous, handsome and so retro..phewittttt...memang malam kelmarin happening giler la....dengan warna warni cinta...i loike~makan malam yg tak mungkin i lupakan...(memangla..sebab last dinner dah pun)hehehe..

i did what i think can make me happy for that night..what have i done...jeng3:

1. i ask my friend cik Ziha make-up kan i..wahhhh grand habis dia punye hasil kije...tengs dear..
2 .i pakai baju yg tak pernah i terfikir nak pakai...heels yg 3 inchi kot tingginye dengan leggings yg seksi + seksa tu...huhuhu...n dress yg kiut tu...phewitttt(ini kije hilang akal ni)...tapi takpe..as long as i'm happy..
3. pastu...bile dah ala2 diva tu...apa lagi..i bergambar sakan ngan kengkawan...(ni kerja bese ni)..seronok...semua nnti jadi kenangan bile i dah tue...alaaaaaaaaaaa tak mahu tue...
4. then ade lagi...i enjoy beria2 laa malam dinner tu...paling best time ruffedge nyanyi...i sanggup duduk meja depan skali...suka sangat dapat nyanyi bersama2 dorang
5. paling best...i salam ngan azan yg kiut tu...wuhuhuhu...suka + teruja..n yg paling i rase tak boleh diterima akal...i naik kepentas menari dengan kengkwan yg lain bersama2 ruffedge(excuse me...this is not me)...but i'm still happy even though ade sahabat i cakap i nari keras cam kayu...hahaha...(tak kesah...cakap dia hanya bagai angin lalu je kat telinga i sekarang)

here i want to share this happiness with uolls..and here, this "LOVE" thanks goes to efa or Syarifah Munirah...my beloved roommate and also as the master planner for that retro musical event...cuz have  a great idea and spirit in creating a wonderful nite for us...that was a wonderful nite...i really admit it..(nak 2 lagi time makan dengar plak lagu2 retro..n yg pling best...lagu feveret i.. Perhaps3..sampai sway2 i dibuatnye)

~jom tengok snap  pix n possing maut i ngan kengkawan~

i ngan cik efa, cik nurul, cik jijah n cik ika...kat depan entrance hall sebelum lalu kat red carpet..wehehehe..

hahaha...lawak giler muka i...nape ngan mulut i tu...ngah geram kat sape la tu yek...!!!

owhhhhh cik khalidah...Vogue giless...i loike...wehehea...pe yg i tgok2..(dalam hati i berkate2..wow chantek spek..hehehehe)

yessss!!!akhirnye dapat gak i pinjam spek chantek ni...owhhh bukan milik cik khalidah yerk...ni dtg dari meja hadapan kitorang..hak milik abg syuk..pinjam jap ye spek abg syuk ni..nak glemer jap..

so sweet....(bak kate abg ivan)...gambar ni di snap oleh professional ek...sebab tu nmpak clear je kan..i loike this pix very much.,..thanks to abg jat lid..time ni laaa i lari duduk meja vip..semata2 nak tgok ruffedge punye psal..ehhh silap..semata2 nak bagi dorang nmpak kami ;p

phewittttt...mmg melaram habisla i malam tu..alang2 dah last dinner...ape salahnye kan kan..tapi awat ler muke i pucat semacam je ni...owhhh i lupe flash terover kat dahi i..ehehehe..(reflecting the light laaa2)

korang layan jelaaaa...gambar2 gedik i ngan kengkawan i...a sweet memory to share with my friends out there...

habis glemer dorang ni semua...cantik2 belake...

dan lagi...pix yang boleh dikongsi bersama...alaaaaaa time malam tu tak sempat nk bergambo ngan kawan2 coursemate i..nadhrah ngan husna...ngan si dia pun tak sempat...wehehehe

we all shared the joy together that night...i'm so happy until i forgot all the pain that have came in my life before..thanks to them who make me forgot my past..

aksi ape tu cik ika oiii...Hitler ke???
owhhhh terharunye i...lepas ni giliran i nak salam ngan abg2 ruffedge tu...wehehehhe~



macam tak percaye i..berani naik ke pentas utk menari2...padahal sendiri pun tahu menari macam kayu...

last picture with all my beloved friend at Kajai...sweet memory will everlasting in my mind


i dah nak balik dah ni...muke pun muke penat...tengok jelaaa sarung tangan pun dah tinggal sebelah dah..tak tahu mane hilang lagi 1..hehehe

ok2...sronok2 pun..i ade misi lagi ni..nak siapkan tesis i then nak pikir pasal kerja2 lain....then pasal masa depan...short term target after finish last exam...but apa2 pun...i just mahu happy saje...sebab tak mahu la keluar2 dr UKM ni...ade pulak yg terasa hati ngan i ke...if ade...please forgive me k..(muka i mmg nmpak sombong...tp i ok je..hahahah promoting myself...xleh bla)

i done writting n now till we meet again next time with new story k
p/s: i love uolls...my beloved friends in UKM and also my best friend at my hometown...uolls complete my life...thanks a lot...


3/10/2010

kenapa aku perlu benci lelaki...ini sangatla perlu!!!

mood:
u r my sunshine my only sunshine...u make me happy whats kind of great...u never know dear how much i love u...so plz dont take my sunshine go away...bila di translate:(tengah kepanasan sebab cuaca panas)

sitausi:
lagu2 hindi berkumandang kat telinga aku...yeaaaayyyyy bollywood mood now

harapan:
meraka yang berada disampingku semuanya bahgia hendaknya

koordinat:
dalam bilik macam selalu

jam:
dah nak masuk malam dah ni

assalammualaikum...salam 1 Malaysia(mood pembuatan thesis:one Malaysia concept in Lat's cartoon)...haaaa kepada korang yang lelaki kat luar tu yang sedang sibuk membaca entri aku ni, aku harap2 korang tabah jela yek...misi aku kali ini nak hentam sesetengah lelaki yang berperangai buruk yang berada disekeliling aku dan diatas dunia yang fana ini...mula2...sebelum nak mulakan apa2 pun...kite mestilah ada mukadimah...memangla setiap perempuan dimuka bumi ini pasangannye adalah lelaki...walaupun ade yang songsang yang syok kat pompuan...

 ~janganla ada diantara pembaca2 blog aku ni yang berperangai macam dorang yg dalam paper ni...haram tu...dunia2~

alamak teringat plak aku time form 5, diminati seorang budak tomboy...ngeri2...nauzubillah...walau apa-pa pun...perkara pertama yang aku nak buat ialah nak mohon maaf sekiranya ada yang terasa secara langsung atau pun tidak...sebab kita ni tak tahu sampai bila kita hidup...manala tahu jap g pas siap je kelik publish post...aku pun tetiba sawan renjatan otak dan meniggalkan alam yang fana ini...manala tahu kan...jadi aku amik kesempatan nak mohon maaf sebab jap g aku memang nak wat dosa pun melalui penulisan blog aku nih...hehehe...
 hehehe...i'm sorry ye...sesaje nak berkongsi pengalaman yang sudah sedia ada

lelaki...bagi aku lelaki ni adalah satu makhluk yang sama je macam perempuan...dorang ada hati dan perasaan, rasa lapar, rasa mengantok, rasa nak kentut, kencing dan jugak be#@$*...tapi kenapa ya, lelaki yang pernah berada disekeliling aku, semuanya macam tak boleh dipakai(cantik kat luar...koyak rabak kat dalam)...dan ada juga yang memang dah ada rupa tak boleh dipercayai...(kata2 manis adalah modal mereka...normal2)hehehe...perangai mereka sangat pelik, bila lelaki ni susah nak memiliki hati seorang wanita, dorang mula rasa tercabar????
 pelik betol lelaki ini...kadang2 mereka macam tak puas hanya dengan bertemankan seorang sahaja teman setia...halamak berpuitis plak aku

kenapa ya???sebab ego mereka terlalu tinggi kah?sebab mereka bujet pompuan yang jual mahal tu bujet cantik kah???atau sebab mereka rasakan pompuan itu sukar didekati dan tentu sahaja bukan jenis yang suka melayan???boleh jadi...sebab ada sesetengah lelaki nak ikut cara ala2 tun nila sari tu dalam cerita musang berjanggut tu...yang betol2 nak cari calon bini yang bijaksana...macam ni la aku nak kata...kalau betul la lelaki yang pattern macam ni wujud...aku harap yang ada pendirian macam ni biarla seseorang yang jenis pandai menghargai...bak kata aku sendiri..."susah nak dapat, maka biarlah susah jugak nak dilepas"...then, ada lagi...huuuuu lelaki yang jenis berjanji kosong...dari mula kenal sampai la sekarang...modal dia hanya janji2 palsu dia...bila ditanya jujur ke...dengan lancar je mereka menjawab...ye jujur, ikhlas, fatonah...dermmmmmmm!!!!...
lelaki ohhh lelaki tak bolehkah kamu ikhlas dalam semua tindakan kamu(tak semua lelaki yang aku maksudkan...kalau siapa rasa ada sikit2 perangai pelik cam ni...bawak2la berubah)

modal mereka janji2 palsu mereka, modal ni bukanla besar sangat pun...pompuan kalau dengar bf mereka janji pasal hal2 yang melibatkan masa depan...apa lagi mesti berbunga2 punya hati...nak2 lagi tentang hal kawin...(saya nak amik awak jadi isteri saya bila dah kije nanti...perghhhhh leh cair siot kalau pompuan yang innocent dengar ayat2 cinta camni)...tolongla ye lelaki...hidup sendiri pun tak lepas, kain baju sendiri pun tak mampu nak beli sendiri, kasut kerja pun belum mampu untuk ditukar ganti, akaun tabung haji mak bapak pun tak pernah2 nak dibank in kan duitnye...ni ada hati nak berjanji nak bertunangla, nak berkahwinla, nak buat kenduri kahwin 3 hari 3 malam la...hebat3...hebat sungguh lakonan mereka yang bernama lelaki. ada lagi...yang aku jumpa...masa mula2 berkawan...ayat2 puji2an yg melambung2 diberikan(dah jadi macam ayat wajib bile berjumpa)...yang tak cantik pun jadi cantik, yang tak gebu pun jadi gebu yang jonggang pun mereka nampak mancung je...biasala tu...kalau mula2 kenal...
 rule no 1: dont trust any man in short times...u can pretend you like to be his friend but at the same time please analyze them first. do it for ur safety...if not...someday they will break ur heart~
 
pendek kata leh terlepas jugakla ayat ini "kamula makhluk terindah, orang yang paling cantik yang pernah saya kenal...(padahal muka cam alien je pompuan tu) ke telinga orang2 pompuan yang lampi dalam menyelami maksud tersirat cam aku ni haaaaa...jadi berbunga2la hati pompuan2 ni haaaa...dermmmmmmmm lagi sekali...hehehe...lelaki jenis ni kalau secara ringkasnya leh dikategorikan sebagai lelaki yang cakap tak serupa bikin...nanti sebelum berjanji dengan aku make sure la tunai sebab aku mungkin boleh tunjuk muka percaya tapi kat hati sorry la ye...hanya mampu melayan telatah mereka yg bernama lelaki ni...ehhhhh belom habis lagi ni...ada lagi...ada lagi perangai yang pelik yang pernah aku jumpa yang datangnya dari lelaki...iaitu mereka suka menyalahkan pompuan bila mereka tidak mampu bertindak atau membuat keputusan...laaaaaa lemahnya mereka yang bernama lelaki yang terkategori dalam kategori ini...
~rule no 2: please watch out every single action that he have done...be careful, afraid if  it is all only a drama...because man can be more dramatic than a woman~

macam manala korang nak pimpin keluarga korang kalau tak boleh nak membuat keputusan...nak bertindak untuk menyelesaikan masalah pun tak mampu...siap lari2 lagi dari masalah...owhhhhh sangatlah lemah lelaki yang ade perangai macam ni...kadang2 mereka ni hanya tahu cakap aje...cakap tentang segala kebenaran fakta tentang lelaki vs perempuan, tentang ciri2 pompuan yang lelaki suka...kononnyela yang baik adalah sesuai nak dijadikan calon isteri...dah tu tak kesian pulak korang dengan bakal2 isteri2 korang tu yang bakal bersuamikan kamu yang lemah tu..(bukanla dari segi tenaga batin ye...)...ishk3 tak patut2...lelaki dijadikan Allah untuk menjadi pemimpin...kalau tak dapat pimpin negara ni haaaa cukupla setakat memimpin keluarga korang nanti...janganlah bila tengok je tv bab2 politik...kemain lagi korang kutuk kerajaan ni...kutuk persatuan anti-kerajaan itu...kalau dah rase diri tu hebat sangat dalam kepimpinan...tahun depan pegiler daftar untuk jadi calon bertanding pilihanraya ye...tapi kan geng...ada yang lagi menyakitkan mata, bila ada diantara mereka yang bernama lelaki ini sanggup melupakan insan kesayangan mereka(tak kesahla bini ke awek ke skandal no 2 ke 3 ke...janji yg dorang sayang) untuk berdampingan dengan orang lain(konon mereka bujet macho n rasa terlaris kat pasaran laa 2)...
 kes kecurangan yang terjadi dalam hidup aku...betul2 membuatkan aku membuka mataku luas2...aku tak kisah berkawan dengan orang yang berperangai suka mencurangi orang yg mereka sayangi...tapi jangan sesekali disebabkan tindakan ini aku dituduh sebagai perampas or watever...sebelum tuduh siasat dulu...

pastu bila terjadinya kes perampasan laki orang, terputusnya tali pertunangan orang dan berpisahnya pasangan kekasih ni...siapa yang disalahkan???pompuan jugak(mereka bersalah hanya sebab mereka pun punyai persaan sayang kat mereka yang bernama lelaki ni)..hebat3...lelaki sangat hebat...ni la yang aku nmpak dari kaca mata aku yang selama ini sibuk memerhati apa yang dah berlaku kepada aku, berhampiran aku, sebelah dan juga belakang aku...dermmmmmm untuk yang keberapa kali ntah...lelaki..korang semua hebat, jadi tak payahla nak tunjuk2kan perangai yang pelik2 macam tu dah...kalau nak guna alsan nak buat jugak sebelum berkahwin ke apa ke...lupakan aje...macam korang hisap rokok gakla...korang ingat nak berhenti merokok tu boleh ke dalam sehari je ke???...jangan berangan la...nanti tak pasal2 bini korang cakap korang ni suami yang jenis "cakap tak serupa bikin"....ni semua pengalaman yang aku tempuhi...aku dah pun lalui semua ni...aku lalui saat aku kebenggongan sebab percayakan janji2 manis lelaki, aku dah lalui saat bersama dengan puji2an dari lelaki yang hanya pandang paras rupa...yang hanya berkawan sekadar keseronokan sementara...yang hanya nak test market dorang..konon2 hensem sangatla tu kot...sampai buat aku tergila2kan dorang...shoottttt!!!!!tu bukan akula...
 kepada lelaki yang sememangnya kasanova...ingatla anda tak selalunya berada diatas...dan bak kata orang kampung aku..."whats goes arround comes arround"hehehe

mungkin dulu keadaan adalah berbeza dan kini aku percaya pada hati aku...pada apa yang hati aku mahu...walau aku tahu aku tak akan dapat miliki...siapa tahu...apa akan jadi pada masa hadapan kan kan kan????halamak...hari ini aku bebel banyak sangatlah...sedar tak sedar dah macam karangan...tetapi kepada lelaki2 yang tak berkaitan dengan pengalaman aku ni...tak yah la korang risau...aku ikhlas berkawan dengan sesiapa sahaja asalkan korang tiada niat buruk ke atas diri aku...baik lelaki mahupun pompuan, pondan, gay atau mak nyah sekalipun...sebab lambat laun kepada Tuhan jugak kita kembali bersama2 iaitu bila ajal sudah tiba(cuma berlainan waktu, masa, tarikh, hari dan jam berape je pun)...dan aku mintak maafla kat korang yang rase2 ada terasa...aku jugak sedar...aku perempuan yang serba kekurangan, yang cuba menyuarakan kepahitan bila sudah berjumpa dengan lelaki2 yang kurang baik perangai mereka.
walau apa pun yang telah aku lalui...namun aku tetap aku...seorang perempuan yang punya hati dan perasaan...aku ada impian dan juga cita2...kalau Allah dah tentukan perjalananan hidupku begini...beginila caranya aku membawak diri...fuyoooooo bertazkirah plak dah...

p/s : tetapi kepada lelaki juga akan aku curahkan kasih sayang aku nanti...kepada lelaki juga aku akan bina kepercayaan baru aku nanti, bina keluarga bersama2 mereka yang bernama lelaki...mungkin suatu hari nanti...hehehe...