BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

~My FaNs~

1/30/2011

: Aku buat perangai lagi yek!!!!

Aku tertanya-tanya kepada diriku sendiri...sampai bilakah aku akan berperangai sebigini rupa...takkan la bila dah kawin nanti aku still akan berperangai sebegini???apakah bila aku dah mempunyai anak-anak nanti...aku akan terus berperangai sebegini...memang tak salah skit pun bila berperangai begini...cuma kita ni duduk di Malaysia...taw-taw ajela orang Malaysia ni macam mana...if ada benda-benda best camni...dia orang suka pandang slack...eh eh eh..tak semua Malaysian begini ye...segelintiran sahaja...

habis tu nanti bila dah berumahtangga bole ke aku berperangai begini lagi?? kang kau orang mengata aku la pulak...aku bukan kesah pun bila kau orang nak mengata...aku takut ada yg aku buat tu betul2 buat kau orang tak selesa pulak nak menengok...mana la taw...sakit mata ke, sakit perut ke, sakit rahang gigi ke...tambah-tambah buruk lagi...sakit hati...hahahaha

mesti kau orang tertanya-tanya kenapa aku kata kau orang bole dapat sakit-sakit sebegitu dengan perangai aku ni...aku malas la nak cakap banyak...kau orang tengokla sendiri...macam mana aku berperangai dalam gambar-gambar dibwah ni...(pesanan aku: jangan marah ya) 

*




*




*




*




*





aku bukanlah mahu mengejek golongan ini...tapi aku memang selalu berperangai nakal sebegini apabila disuruh beraksi dihadapan kamera...sometime this can be one of my sweet memories for the rest of my life...for people who having this kind of look...it can be any who...uolls still gorgeous okay!!!

This mean...eventhough we all posing like this...eheeemmmm we all still cute okay...ekekekeke


Dah dah dah...enough okay...gelakkan pic aku yang sengal tu...actually I'm not trying to make fun with this look...it was just a way for me and my friend trying to make our picture variety with different pose....Dont get wrong with us okay...sorry...hee heee...well back to what I'm talking about at first...kan dah kata kau orang akan sakit mata, sakit perut, sakit rahang dan mungkin sakit hati punya...yelaaaa mula-mula bila kau orang tengok pic aku tu...mesti kau orang nak try buat jugaklah...seriously u guys...kalau kau orang tak biasa baik jangan buat...sakit jugak sebenarnya biji mata tu...secondly...kau orang pasti  sakitperut sebab gelakkan gambar pic aku tu...silap-silap ada yang sakit tulang belakang terus sebab gelak sampai berguling-guling...rilek-rilek...ini bukanlah gambar lawak stupid pun...eheeee. then pastu kau orang pasti sakit rahang akibat terlalu luas sangat nganga ketika gelakkan aksi aku berposing dalam pic tu...elehhh lepas tu snap la 2, 3 pic gambar tak senonoh cam aku ni...macamla aku tak taw...ahahaha...and last but not least...kau orang pasti sakit hati punya...nak taw kenapa...haaaaa uolls experience la sendiri pasni...heeee

*




*
*




*
*




 *






















 hee heee...tersesat plak gambar kat tabika cik Aieyn Md.Yusof ni...lalalalalala

kan aku dah kata...kau orang mesti sakit aty punya sebab tengok gambar-gambar aku yang bujet cun tu...keh keh keh...well aku rasa aku tetap kan berperangai sebigini walaupon dah bersuami dan beranak pinak...apa salahnya kan...but if my future hubby kata..."enoughla sayang, awk nmpak macam beruk makyeh je bila awk posing gitu sayang"...maybe aku akan slowkanlah berposing sakan dalam pic...hahaha who knows bila aku akan stop doing this fun and cute thing ni kan....lalalalalala~


ps: semasa muda remaja ni la nak cipta sedikit sweet memories dengan diri sendiri dan diabadikan didalam bentuk jpg ni...teknologi kadang2 menyerlahkan bakat terpendam aku la...hahaha

1/27/2011

HABIS SPOIL MOOD AKU HARI NIH...GRRRRR!!!!!

Aku begitu punyalah semangat petang tadi...semangat waja la nak berjogging sebab nak kuruskan badan...mana taknya...saiz badan dah mengembang teruk dah ni...pipi semua dah naik...itulah akibatnya kalau asyik makan tido makan tido aje kan...kompomlah mengembang....bila dah kembang mulalah kelam kabut nak pegi jogging...bila dah start jogging mulalah timbul skit rase malas...hahahaha...biasalah tu...bak kata orang tua-tua la kan " HOT-HOT CHICKEN SHIT".

Tapi kan kau orang...ada pulak satu eksiden tadi...yg melibatkan aku dah telahpun membuatkan mood aku spoiled abis utk berjogging...kau orang mau tawu ke tak apa yg dah terjadi kepada diri aku time aku sedang tekun berlari-lari anak petang tadi...HAAAAAA!.!!! apa kata kau orang teka...alaaaa sekali sekala kita main teka-teka apa salahnya...eheeee

APA???? eksiden aku berlanggar ngan mamat ensem...alaaaa kau orang tu bukan mengspoiledkan (bahasa jiwa bangsa...adoii) tu kalau berlanggar tu pun takkan jadi musoh punya...bakal jadi jodoh adala...hahaha...takpe takpe...cube kau orang teka lagi...HAAaaaa!!! yang cik kak tu cakap eksiden saya jogging 20 langkah aje??..hohoho...xcuse me okay!!!..salah tu...bukan 20 langkah tapi memang sengaja dah niat nak wat 40 langkah aje petang tadi...tapi walaubagaimanapun...tekaan cik kak salah la...hehehe

wat susah-susah aja kau orang teka tapi tetap gak asyik salah kan...mehla aku citekan apa sebenarnye eksiden yg dah berlaku kepada aku ketika aku sedang syok berjogging tadi...ehehe..well petang tadi seriously memang berkobar2 giless semangat aku nak berjogging bersama kengkawan terchenta...walaupon petang tadi hujan renyai2 membasahi bumi Pekan...namun kegigihan utk menguruskan badan tetap tinggi...setibanya kami di taman rekreasi Taman Tasik Shahbandar Pekan...langkah utk berjogging aku mulakan...fuhhh memang penat la jugak 10 langkah pertama tu...haruslah...sebab dah lama aku tak berjogging okay...eheee...

Jogging punya jogging...sekali aku hampir2 tergelincir ibarat aku telah memijak selut diatas permukaan tanah yang dibasahi hujan lebat...dalam fikiran aku "cisss tak guna punya selut" sekali bila aku tatap kaki kanan aku...ohhh tidak...TAIK LEMBU rupanya...kejam sungguh tuan lembu tu...membiarkan lembunya masuk dalam taman rekreasi dan telah pun menyusahkan aku....respon terawal yg telah aku berikan ketika sedang melihat kasut NIKE ku diatas taik lembu itu ialah " YUCKSSSSS"...sambil ketawa terbahak-bahak...dalam keadaan begitu...aku ingat aku sorang aje yg ketawakan diri sendiri yg cuai ini...rupanya ada ramai bebudak muda...lelaki pulak tu yg menyaksikan eksiden itu...turut serta mentertawakan aku...

 ini lembu ada ciri-ciri nak kena korban nih...grrrrrr!!!!!

Kawan-kawanku yg terchenta????...jgn haraplah mereka bersimpati sampai nak tolong basuhkan kasut NIKE kaler pink aku tu...mereka lagi kejam...ketawa sampai berkahak-kahak ijau...hehehe...sejak eksiden itu...mood aku untuk sambung jogging telah pudar...terus aku berjalan kaki aje sambil mengesat2 taik lembu itu ke rumput (ada alasan utk tidak berjogging...yesss)...tap mujurlah lepas aje jogging...member aku cik Aieyn Md.Yusof dengan baik atinya membelanja kami semua makan mee rojak ayam kat mapley "FAROUK MUNDUR"...makanya...terubatlah skit kesedihan akibat eksiden itu tadi...tamat sudah..ngeeee

ps: lain kali jogging padang2 jugaklah jogging track tu...jgn asyik pandang pakwe-pakwe ensem yg jogging sama kat tempat tu...hahahaha...(lain kali mesti berhati-hati dengan periuk api itu)

1/26/2011

biar lambat asal dapat

Pejam celik pejam celik....laaaaa dah 24 tahun 11 hari dah umur aku rupanya...dah tua dah ni...tapi....aku masih lagi tak berkerjaya....tak pelah...belum ada rezeki lagi la tu (nak sedapkan aty sendiri)...dalam diam tak diam aku hampir lupa nak update cerita tentang event pada 15hb lepas (harus ker???).hehe...sebenarnya tadak suprise party pun...tak de orang sudi nak buat...hahaha...tapi at least on that day...I've spent my time with my boyfriend which is I think was more valuable for me...beside this...I mean...when I was single...my routine on my bday will be celebrating, eating cake together-gether with all my friends....(honestly I was missing that moment very much) but this year...spending time with him and with my family are enough for me (nak nak lagi my bro blanje aku cake chocolate indulgence...perghhh sodap ler)...

TETAPI....ini bukanlah apa yang aku nak ceritakan kepada kau orang sebenarnya....seperti biasa yang atas tu adalah mukadimah dan yang bawah ini adalah isi kandungan sebenar...hahaha (as usual la kan)...aku nak story pasal aku dapat adiah ni...jeng jeng jeng!!!!...sapekah gerangan yg sudi and baik haty bangat nih...mari kita lihat siapa yang kena....hahahahaha...honestly this year memang tak havoc macam tahun lepas2 la kot...mungkin sebab umur dah makin tua...dah layak untuk beli adiah untuk diri sendiri dah pun (mungkin tu la yg they all think kot...eheee)..kalau years before...ramai aje member-member aku bagi aku present...ngeeee (bunyi cam memintak je kan...keh keh keh...)tapi this year...ada dua orang yang sangat baik hati...beliau telah memberikan aku adiah...walaupon lambat kasi...tapi aku still dapat....hahahaha terima kasih...and meraka ialah:

tadaaaaa...cuzin aku laaaa...and mari kita tengok apa yang dia kasi...
*

*

*

*

*
 JENG!!! JENG!!! JENG!!!






a pencil case from miss whatever...Im wondering..mybe she think I'm 17 years old la tuh...hoyeahhhh...anyway tengs bangat...suke :)


seterusnya...sapakah gerangan yang baik haty sangat nih yg sudi kasi aku adiah ni...heee...









 tadaaaaaa...daripada orang yang dah berkerjaya rupenye...eheee...i got a present from my best buddy cik Aieyn Md. Yusof...and let see what have she gave to me....




 *

*

*

*

*




tadaaaaaa...hak hak...wondering what inside da box right...eheeee..

inilah adiahnye....sebuah kotak kosong..supaya senang nak letak brooch or baby pins or whatever lah...hahaha...main-main ajela....the real thing was down there..have a look please...;)



*


*


*


*


*





hoyeahhhh aku dapat jam tangan babe....sukanya...tapi memang lambatla posmen tu nak anta adiah dari dia ni...maklumlah import dari oversea katanya...hahahaha...motip????...actually according to her written in bday card...she said that she dont have perfect time to buy my present because all the time I'm always with her...heiii I think she should let me choose by myself la if aku selalu sangat ada dengan dia time dia nak pilih present...ngeh3...anyway darling...tq so much...I know its expensive....pandai ko pancing aku tuk dapat handbag guess in another 5 years becoming bday of u yek...ecehhhh ;p

ps: conclusion...better late than tadak habuk langsung...hahahaha (main-main ajela ;))

1/25/2011

~ bab kawin babe~

Dah 3 hari rupanya aku tak update belog yek...lama jugakla rupanya aku meninggalkan "my sayang "nih....tapi takpe...sekarang dah bole update belog...so update ajela...banyak ngomel plak aku ni yek...haaaaaaa...kau orang nak dengar aku merapu tak???kalau nak, bagusla...kalau tak nak...pegi main jauh-jauh...

ni kisah pasal kawin babe...
memember aku yang seangkatan ngan aku dah ada yang kawin dah pun...kemarin aku chat ngan cik husna...dia ajak-ajak ayam aku ke kelantan...(hehehe) attend perkahwinan one of my coursemate..iaitu kak mek...tapi malangnya dengan sen aku yang belum cukup ramai...dan jarak yg tersangatlah jauh...so aku kata "aku tak pegilah jawabnye"

 picture was stolen by me from google...nothing related with my personality at all through this picture...hahaha

teeeeetttttt...bukan pasal bab kawin camtu yang aku nak cite sebenarnye...kesnye begini..hari ni aku lepak jap umah bf aku...menghabiskan masa menemani mak ngan ayah beliau (padahal nak amik ati mereka)...so sementara belom berkerjaya ni...memang selalulah aku meluangkan masa bersama mereka...tapi kesnya tadi...aku terkejut sangatlah...bila aku dah siap2 salam semua utk pulang...tiba-tiba mak beliau mengutarakan bahawasanya mungkin mak beliau nak " mintak " aku dr mama dan abah aku untuk si dia... (bukanlah dalam masa terdekat...ianya dirujuk untuk masa yang akan datangla...ehehehe gimik okay!!!!) hoooo "mintak" kat situ bermakna meminang rupenye...sungguh aku terkejut dan membuatkan aku terus terkedu...bila mak beliau mengajukan soklan " awak okay tak?" (merujuk kepada setuju or tak setuju)..kau orang taw tak amenda yang aku jawab...benggong punya pasal...aku jawab " mak cik tak yah la risau ye"...adoiii lari dari topik...lain yang ditanya lain yang aku jawab...hahaha...sebenarnya aku nak cakap camni..." saya okay je...kalau dah sampai jodoh saya terima" tapi sebab nervous punya pasal...jadilah merapu...mesti mak beliau pening gaklah ngan jawapan aku tadi...ehehehehe....apa-apa pun...aku mesti cari kerja dahulu dan bila dah berkerjaya...mungkin aku akan lebih bersedia untuk bergelar isteri kepada si dia...dan aku harapkan si dia takkan pernah putus asa menuggu aku menjadi kekasih halalnya...Amin...

ps : thanks utk seluruh famili buah hatiku ( ridzwan hady abdul jalil) kerana sudi menerima aku yang comot nih...eheee ;p

1/22/2011

buat awak "sayang"

Buat insan yang aku sayang...
Takziah sy ucapkan kepada awak dan keluarga..
Takziah diatas pemergian abg yg awak sayangi...
Saya harap awak menerima qadaq dan qadar Allah ini dengan hati yang terbuka...

Sayang...
Sesungguhnya Allah itu lebih sayangkan abg Lan...
Sesungguhnya arwah telah selamat dari dunia yang penuh pancaroba ini,
dan tinggallah kita yang masih hidup ini,
yang belum tahu bila pula hari kita kebawah sana...

Sayang...
Menemani awak disaat awak sedih...
membuatkan saya lagi kuat untuk bersama awak...
melihat air mata kesedihan awak untuk insan yang awak sayang...
membuatkan saya ingin sentiasa menemani awak...
sehingga awak dapat melupakan kesedihan ini...
sayang...
yang dah pergi takkan kembali...walau kita meraung sekuat mana sekalipun...
arwah tetap takkan kembali...
kini tinggallah sayang sebagai anak tunggal lelaki mak dan wak
jagalah mak dan wak sebaik mungkin...selama mereka masih didepan mata kita
sesungguhnya...yang hidup tetap akan pergi.

ps: aku bukanlah nak jiwang tetiba je yek..tapi aku betul-betul rasa sayu bila tengok buah hati aku dalam keadaan yang sangat sedih...aku harap dia tabah menghadapi dugaan Allah ini.

1/18/2011

~eeeeeee BESARNYA dia punye~

Besar babe...memang besar...aku tak pernah jumpa benda tu sebesar itu...selama ni aku ingat benda tu saiznya ala kadar aje...yelaaaa Malaysia punya barang...mana ada besar-besar sangat pun...lain la kat Afrika ke...kat Amarika ke...kompom bole jumpa yang besar-besar gedabak cam yg aku dah tengok ni...

The best word that can describe about this thing's size is "WOOOOOOW" impressive....hahaha...memang menterujakan (am I right with this word???)...sangat besar kot...aku dah tengok benda ni banyak kali dah...kira memang kerapla aku tengok...pegang....tapi tak pernah jumpa sebesar ni....tengok pun dah menterujakan aku...dan ingin aku tegaskan sekali lagi, inilah yang terbesar setakat ini...bila dah besar-besar sangat cegini...rasa geli pun ada...apatah lagi untuk memegannya....tak sanggupla...takut nanti bila pegang terigin pulak nak rasa yang besar ni kan kan kan....kot kot la lain rasanya dengan yang biasa-biasa tu...tapi seriusla besar sangat...they all makan apa la sampai jadi besar camtu...takkanla makan vitamin kot semata-semata nak jadi besar begitu...huhuhu.

teeettttt...haaaaa jangan salah anggap ek dengan entri aku kali ni...ni bukan entri melucah taw...ataupun entri untuk membangkitkan kegersangan sesiapa yek...ini entri pasal...eeeemmmm pasal...alaaaa nak cakap ke tidak ni...hummmmm cakap ajela...ehhhh tak yahlah...kau orang usha ajela amende yang aku cakap besar...besar...besar dari tadi tu...tapi janganlah hilang selera makan pulak bila tengok gambar menda alah itu yek...


*



*



*



*



*



*




*




*

tadaaaaaa!!!!
ikan keli ni haaaa...besar sangatla weyhhh...kau orang nmpak tak selipar and crocs tu...2 pasang selipar tu dua-dua saiz lapan...kau orang bayangkanlah...lagi besar kan ikan tu dari selipar saiz 8...tu dia duduk dalam box tu...kalau kat luar lagilah clear kebesarannya...tapi kan babe...aku tak lalu la nak makan ikan keli besar2 gedabak cegini...seram...hehehehe


dalam gambar ni...kau orang bole spot tak mane satu ikan keli besar n ikan keli biasa...jawapannya...semua keli dalam gambar ni yg besar-besar punya...sebab ni adalah keli induk...tapi keli ni tak sebesar keli dalam gambar atas...yang atas tu makan kucing agaknya...hahahaha

ni pulak ikan keli saiz normal....inilah anak-anak mama aku...kerja dia hari2 bagi keli dia makan....beratus riban gakla bilangan keli dia...tapi kini dah semakin susut dah...cuz sudah dijual...hahahaha

dan ini pulak ialah kolam ikan keli mama aku...nmpak separuh aja...

ps: aku pernah merangkak dalam kolam ikan keli mama aku ni...kes nye nak duit punya pasal la...kena tangkap sendirik pastu jual...duit bole kebas...masih segar lagi diingatan...kesnya !!!nape aku terdesak smpai gitu???...pasal "6degrees of separation" la...drama course aku...kena donate RM30...jadi terpaksalah trun kolam jual ikan utk dapatkan RM30...nak pakai duit PTPTN sendiri...hahaha...TAK BOLE...aku kedekut ;D


1/16/2011

" DIA" disebalik cinta lama berputik kembali ;-p

First of all...I want to thank to all my dear friends who had wished me " a happy birthday" yesterday..I did appreciated all ur wishes and to "my sayang.."thank you so much cuz spent your time with me even though u're not arranging any surprise party for me...ahahahaha.(nak jugak.)

I'm gonna straight to the point. ahaaa. Well uolls ingat lagi tak last entry...I did promised uolls that I'm gonna let u know why cinta baru aku sekarang bertemakan "cinta lama berputik kembali"...dont want to waste ur time baca menda2 yang merapu-merapu dari aku...I'll just let u read a pieces of the story....ekekeke...layannnn~

Kisahnya bermula hampir 8 tahun yang lalu (flashback time)…cinta pertama a.k.a cinta monyet aku…hahaha…mama abah anta pegi school suruh blajo…tapi ntah macam mana la aku bole terbabit dalam gejala cinta monyet ketika itu….eheee…semua orang mungkin ada kenangan cinta pertama mereka kan???...tak kira bila…dan dimana mulanya cinta pertama mereka…begitu jugaklah aku…mengenali cinta pertamaku dibangku sekolah.

Al-kisah nak dijadikan cerita lagi…waktu dulu ketika masih dibangku sekolah…sifat aku yang kasar seperti “tomboy” memang susahlah nak diminati berbanding dengan kawan-kawan aku yang lain...kawan-kawan aku yang cun-cun belaka tu haaa…tapi at that time, for me...its not a big deal pun…yelaaa ditambah pulak dengan mempunyai seorang abah yang sangat garang…mampu membuatkan aku tak de keinginan langsung nak bercinta monyet ketika dibangku sekolah…ecehhhh.

Tapi bila umur 15 tahun…trend pulak couple-couple…eheee jadi terpesonglah skit dari landasan bila seorang budak lelaki yang umurnya tua setahun dari aku…gatal-gatal nak mngorat aku…alahai…bukanlah aku yang mintak dingorat yek…hee hee biasala..kau orang pasti ade punya pengalaman cegini…dialah yang pertama mengajar aku bagaimana rasanya rindu…bagaimana rasanya lupa pada kerja sekolah…lupa untuk baca buku sekolah…lupa pada kesan kena marah dengan mama sebab selalu sangat bergayut guna telepon umah…hahaha tak patot tak patot..

Tapi yelaaa semua itu pengalaman…dan tanpa pengalaman tiadalah kenangan untuk dihasilkan…bila ingat-ingat balik…bole ketawa and tersenyum aku sensorang…tapi itulah dia cinta pertama aku…dan kini dia masih lagi bersama aku…walaupun kami pernah terpisah selama 5 tahun tanpa sebarang khabar berita…tapi kini…cinta pertama akan aku cuba jadikan ianya sebagai cinta terakhir…i/Allah...so the person will be the same person dalam entri sebelum ni...doakan kami dan doakan yang hubungan ini direstu Allah S.W.T...peace yawww...;-)

~dulu dia comot sangat....sekarang dia ada style...hahaha (cam tak percaya je dia yg saya pernah jatuh cinta 8 tahun yg dulu)~

ps: siapa yang dah kawin ngan cinta pertama mereka...sila angkat tangan...hehehe ;-)

1/14/2011

24 tahun dan cinta baru...

TAK MAHU!!!!!...tolonglah...aku tak mahu tua...hahaha...poyo giler aku...baru nak masuk 24 tahun..(muda lagi tu babe) dah gelabah cam usia dah 34 tahun....ehemmmm bila cakap soal umur aje mesti nak melencong masuk soal jodoh...well uolss...itu adalah normal...nak nak lagi seorang perempuan cam aku ni haaa...kalau aku tak cakap sendiri...orang lain plak akan sibuk-sibuk nak cakap tentang " jodoh aku".

Honestly...I was taken now...at first I dont want to give any credit to him in my blog...why????of cuz la..I'm afraid...not afraid of " saham jatuh yek" but afraid la sekiranya tak sampai ke peringkat yang diidamkan...wallahualam la kalau bab tu...but I think this is the right time...yelaaaa menjelang besok aku dah pun masuk 24 tahun (hoooo makin tua hooo)...nak jugaklah aku perkenalkan buah hati aku...

betul kata orang...sejarah hitam percintaan lepas tak semestinya terus menjadi kenangan pahit....tak semestinya membuatkan haty aku jadi keras cam batu...well I did mencairkannya dengan menerima cinta baru...erkkk baru ke???? jeng jeng...salah tu...konsep cinta baru ni adalah..."cinta lama berputik kembali"...nak taw siapa dan kenapa dia adalah cinta lama....hahahaha...tggu entri berikutnye...kalau post dalam satu entry ni..kompom bole buat novel ni....anyway let me introduce him first...


tadaaaaaaa!!!!!
*

*

*

*

*

*
aku sebagai ketua samseng dan dia sebagai lanun laut merah...ehehehe :-p


ps: time always kill the pain...now i believe that words ;-)

1/12/2011

saja aje kau nak buat aku marah ye ;->

blog bagi aku bukanlah tempat nak glemer...

blog bagi aku adalah diari maya aku yang aku  kongsi dengan sesiapa sahaja,...

blog aku ni pulak tidaklah mengandungi sebarang maklumat yang boleh dipercayai sepenuhnya...

blog aku...memangla tak sehebat and sefamous sesetengah blogger yang sememangnya dah glamour...at least aku tak tiru dia orang okay...

blog aku ni plak...tak mintak orang yang tak gemar cara aku tulis buat entries baca...kau orang bole baca blog yg kau orang suka baca ye

blog aku ni jugak tak perlulah stalker terbaik utk baca then main hentam-hentam belakang....I do dont care about this kind of shit...urghhhhhh

blog aku bukan juga tempat org nak lempar komen-komen yang tak wajar kot...pheuwwww...

blog aku ni jugak...memang susah skit..kadang-kadang senang nak post komen..kadang-kadang payah beno..I know...I know...

blog aku ni jugak kan...adalah tempat aku meluahkan perasaan...lebih baik luah dari simpan...bole jadi dendam kesumat woooo

blog aku ni jugak bukanlah blog yang menagih jutaan pengikut untuk diikuti...tak perlulaaa...setakat org sudi baca pun dah okay...sudi gak kau orang baca pengalaman aku...and cerita tentang dunia aku..heeee toceh toceh...heee

blog aku ni jugak tak mintak orang komen balik if aku gatai-gatai komen kat kau orang...kau orang buat dengan ikhlas tq sesangat...aku hargai..

blog aku bukanlah tempat aku menjana ekonomi...aku tak minat yek

blog aku jugak akan aku abadikan cerita-cerita tentang aku dan orang sekeliling aku..lebih-lebih lagi kawan-kawan baikku.

blog aku ni jugak bukanlah fesyen blog or information blog...if kau orang punya blog camtu...suka aty kau orangla..tak penah aku kesah pun...hikhikhik

blog aku...aku punya sukalah nak tulis apa...


hahahahahahahahah...kau orang nak taw why aku tulis entri boring ni and if kau orang baca dalam nada marah...bunyi macam aku tengah marah...actually YES aku tengah marah n geram...geram kat sesetengah stalker...nak baca..baca ajelah...tak payahlah nak :

1. perasan dengan entri yang aku tulis

2.post entri yang hampir-hampir sama...konon kau pun alert tentang isu yang aku alami...

3.komen-komen yang bukan-bukan..tak relate pulak tu dengan entri yang aku post

4.komen.."haaa tak patut u tulis blog sebab nak memburukkan orang"...xcuse me...ada aku mention nama ke..alamat rumah..letak gambar dia orang ke...huhhh...

5.letak komen if tak ikhlas...singgah dengan tak ikhlas...alahai...aku tak kisah if number of my followers never increase or blogger lain tak singgah baca...serious..janji aku puas meluahkan.

nak taw lagi kenapa aku buat entri cegini..kau orang bacalah sendiri..komen dari anonymous ni...yang post kat entri aku berjudul " perasan sangatlah diri tu model...ahaksss..owh please lah"...so entri ni hanyalah utk sedarkan segelintir orang yang suka sangat busy body hal "napa blogger tu post entri cegitu?"...lantak dia oranglah kak long oiii...eheeeee

 aiseyman tak nmpak la pulak..but no worry check comment box bellow..more clear...huuu



ntah sapa-sapalah yang post komen cegini...bukan ape...tak relate lgsung ngan entri yg aku post..baru aje jap tadi plak tu beliau post...hummmm check2 komen skali nmpak plak komen gini...memang membuka seribu keinginan aku la nak buat entri khas utk si penghantar komen ini...yawww

ps; soo sorry!!!bukan nk marah semua orang,..i do love peps yg baca blog aku n concern tentang dunia penulisan aku...tyvm...tapi kalau yg macam makhluk ni pulak...memang nak marahlah...suka suki dia aje....heeee (marah kejap aje...pastu lupa) that was me_____:-) (orang kata marah tanda sayang...dah ni nak sayang guane ni)

~ The Loser~

Teruja...sungguh teruja...itu jela yg mampu aku cakap selepas tengok cite " the losers" kat dalam lappy aku ni...ehhh apsal plak aku nak teruja ek??? meh sini aku nak story...tapi sebelum tu...aku gtaw la dulu ye...sebenarnye cite ni dah lama gilak keluar panggung...aku je yang selow gilesss...tak tengok2 agy cite ni sampailah skarang...dah kau orang tak moh promote..manala aku nak taw...dah dah dah cik ziela oii...straight to the point...haaa ape pasal aku teruja...kau orang nak taw???nak taw ke tak nak...aku tetap akan bagitaw jugak...eheee...terujalah weyhhh...cite ni full sangat with actions...story about 5 soldiers or correctly has become ex after they all get framed by someone who had evil plan to destroy world (eceeehhh)...then they have been decided to get revenge...this movie totally pack of actions...full of shooting bangs everywhere..and of cuz ...hot guys as a hero...uuuuuuuuu (sambil ayaq liur meleleh-leleh)...

one of the heroes...cute what...=)

 this one plak...aduhhh macho giless ( for me jelaaaa)
this is me...heroin wanna be...eheee :-p


rasenya dah lama tak layan movie sensorang cegini..nak nak lagi movie action camni...teringat la pulak saat aku selalu layan movie bila bosan sangat time blaja kat UKM dulu...pastu selalu sangat buat marathon...pas tengok 1 movie sambung lagi...haiiiii rindu pulak suasana tu..eheeee

ps: entri kali ni pendek aje...sebab aku sakit kepala giless...macam ada time bomb aje dalam kepala hotak aku ni...grrrrrr sumbody take it out please...eheeee

1/11/2011

perasan sangatlah diri tu model...ahaksss..owhh please laaa

hari ini seperti saya telah gila...kenapa ya..ooo ya kerana buat pertama kalinya saya berasa sungguh seronok untuk melayari internet...ianya sangatlah laju sehinggakan saya bole keluarkan 2 entries dalam masa satu hari (dua aje kah???? haaaa itu yang kita nak tawu tu)...saya sekarang berada dirumah kawan sy sebenarnya...dirumah Aieyn Md. yusof..tapi beliau tiada kat umah sekarang...biasalah beliau..time-time cegini beliau sekarang berada di tadika milik beliau la...(teeettt salah tu..tadika keams dimana beliau berjuang disana)...so lepak la saya dengan mak, kakak and anak buah dia yang tecik tu...Ahmad zarif...owhhh tembam dah dak tecik ni..pipi dah macam kuih paw dah aku tgok (impress because anak buah aieyn ni actually lahir tak cukop bulan..asalnye berat baby tecik ni hanyalah 1.82 kg tapi skang dah 3.2 kg dah...(sumber daripada ibu beliau yek)

macam biasa...bukanlah cerita diatas ni yang aku nak higlightkan...tetapi kisah tentang aku...ya tentang aku...kisah tentang aku yang suka sangat berposing ala-ala model???naaaa mampu ke tidak ??? (pinjam jap ye tag line ko ni mirul). bila aku semak-semak balik...semua gambar-gambar aku dalam fesbuk atau dimana-mana aje la yang ada gambar aku...aku suke benor la posing ala-ala nasha aziz...bole la walaupon aku ni hanyalah ziela aziz...rupa ngan bentuk fizikal memang sah diperakui tak sama ngan beliau...tapi nama ada bunyi-bunyi sama pun jadilah...aku kadang-kadang tertanya jugak...apakah aku mengikut sangat trend utk berposing sebegitu...atau aku dah bosan berposing ngan pose yg sama aje..yakni senyum and bujet ayu...or mungkin jugak aku ni betol gedik kot...(like what my boy said la) 

dia : napa posing gitu dalam gambar???

aku : saje je.

dia: tak dibuat dek orang.

aku: alaaa comey what...heehee

dia: tu bukan comey..tu gedik namanye...

aku: @$#%^*&()(*)*^%^&%$#@@

well if kau orang tak caya...kau orang tengokla sendiri..ni aku curik then crop skit-skit..bagi kasik nmpak aku aje,,,eheeee

semua ini lakonan semata-mata...dan ianya dilakukan tanpa paksaan...eheee

2 org manusia yang sangat perasan mereka adalah model...huhooo

I was good in showing my face expression...kalau tak masakan dapat title drama queen dari my fren..heee :-)

oooo tak sesuai sgguh dua org ni nak jadi model..sorg kurus...sorg gemuk...ahaks..

ps: sesiapa pun bole ada gambar gedik camni...sebab aku ada???..sebab bila aku dah tua nanti..aku takkan buat dah kije gilak cegini...ahaaaa...

~ tolong ingatkan aku....~

Kelmarin kau orang mesti tengok AJL kan kan kan...kau orang memang bujet tak yang si ana rafali ni akan menang??? hahaha...mesti tak ramai yang dapat agak...kalau yang rajin nak agak pun tentulah si fanatik fans beliau...ohhh well for me...its a quite surprise when cheryl, Ally and FBI announce the best song goes to Ana rafali "Tolong ingatkan aku"...actually WOW from me to her...memang tak disangka-sangka...this young lady dengan outfit yang always sopan and she always carrying her guitar ke hulu hilir...really make audience say woooowww too sehinggakan diri beliau sendiri pun macam tak percaya yang nama beliau diumumkan sebagai pemenang Anugerah Juara Lagu...hip hip hoorey for ana...


ni gambar ana rafali...aku curik dari google...dan sebelah beliau plak...gambar najihah mahfuzah...dia best fren aku..hahaha..motif aku combine gambar beliau???? can u see da similarities between this 2 aweks...eheee..u judge it okay!!!!

at first myself sendiri ramalkan lagu " drama king" by Black n meet uncle husin akan menang..tapi at least okay la they all dapat no 2...okay what dari faizal tahir yang hanya menang persembahan terbaik (heee tak cuke faizal tahir hahaha) tapi kesian looorrr kat yuna...didnt get anything last night ( balik tangan kosong je..try next year plak okay)...lagu dia pun best jugak..but it was slow song...maybe some people would think that this kind of song agak "membuai-buai supaya kita ketiduran"eheeee...but seriously I do love " cinta sempurna" by Yuna. 


overall AJL this year macam hambarla skit...tak banyak performances yg menarik pun..except the three superb host AJL...nak nak lagi FBI n Ally Iskandar..memang kelakar gilak la...I think AJL ni should be back like before la...ada pemenang bagi each category...etnik kreatif...balada...and pop rock...barula meriah skit...tapi yelaaa bujet nak wat gitu of cuz kena besarla kan...tapi I do miss da old AJL...anyway..congratulation to Ana rafali...u rock girl...eheeee

ps: nanti nak belajar tulis lirik lagu...nak jadi komposer dan nak belajar menyanyi dengan sedapnye...huahuahua..mana taw nasib berubah seperti nasib ana rafali...eheeee

1/09/2011

takut kena marah punya pasal...aku teruslah berlakon depan beliau..hee hee

Eh eh…apsal la malam ni mood nak bukak fesbuk dan blog terasa sangatlah low…kalau tak…bangun aje pagi mesti bukak lappy…pastu cucuk berokband…pastu bukak fesbuk…pastu check-check notification…then bukak plak blog…check-check if ade manusia komen ke tidak kat each entries…then mula la kepala hotak aku ni ligat pikir nak post apa laa nnti dalam next entry kat blog aku nih…tapi pagi tadi…hum bukak aje mata…terus bukak tgkap dulu…pastu terus aku berlakon sensorang diri…nak taw kenapa???…haaa haaa haaa..kesnya begini…diwaktu pagi yang dah hampir nak masuk waktu tengahari…aku telah dikejutkan dengan satu SMS yang mengundang aku untuk sama-sama turun padang bagi menjayakan aktiviti amal…iaitu..menolong sahabatku Aieyn Md. Yusof menghias kelas di tadika beliau di Kg.Semangat, Kuantan…(bagi yang tak tawu kat mane kg ni…sila google okay).

Sebenarnya tak jadi masalah langsung utk aku sama-sama sumbangkan tenaga aku yang amatlah pakar dalam hal-hal hiasan dalaman ni…tetapi yang menjadi masalahnye…MAMA aku babe…semalam aja aku dah kena sound dah ngan mama aku…time aku tengah tido pulak tu…dia cakap “ ooooo kalau nak berjalan mana-mana pandai pulak dia kunci jam sendiri bangun awal pagi…kalau tak kua…kol suploh sebelas tak bangun-bangun lagi”. Haaaa dah tu guana la pagi tadi aku tak resah…tengok jam dah pukul sebelas…takkan la bangun-bangun terus mandi…terus bersiap-siap nak keluar…itu dah mengundang sejuta kemarahan beliau kepada anak dara beliau yang sekor ni…dalam pala hotak aku ligat lagi berfikir sambil mata masih lagi melihat pemandangan diluar tgkap didalam bilik tidur blik aku…tetiba sahaja…terpacul ayat ni dari mulut aku “ haaaa dah tak ujan dah hari ni…cuaca cerah la pulak hari ni”(baca dalam nada yang kuat). ..Sign kepada mama aku… yang anak dara beliau sudah pun bangun...

lepas tu…aku capai towel…dalam ati aku berdoa-doa agar mama aku tak perli aku…aku pakai towel tu(berkemban)...tapi kat dalam masih ada baju tido aku yang kaler biru tu (kau orang dapat imagine tak???hehe)…langkah standby kononye sekiranya kena perli…bole la aku counter attack mama aku ngan ayat ni (ehhh sape nak mandi agy…org nak g berak aje…sakit perut la pulak…keh keh keh) tapi mujur…mama tak bersuara pun bila melihat keadaan aku camtu…dalam aty aku(alamak macam beliau dah tawu aje taktik aku)…taktik seterusnya…aku round satu rumah aku…konon-kononye nak cari baju kotor nak dibasuh…tolonglah…dah pukul 11 pagi ngan cuaca panas..kompom-kompomlah mama aku dah basuh baju awal-awal pagi lagi… “laaaa awal tol mama basuh baju…”???. Aku tetiba bersuara...mama aku diam lagi babe…sah dan semakin sah…dia tawu la plan aku nak kua ni…adoiii…takpe2…baju2 yang aku kutip (dapat baju sendiri je ) aku letak dalam mesin basuh…pastu aku ngomel sendiri…canme nak basuh ni…baju tak cukup ni….adoi…terasa pulak macam terlalu over benor aku berlakon pagi tadi…

ni la mama saya yang garang tu...dan dan dan...ohh gambar mama dengan anak manja beliau...urghhhh... ;-p

last-last aku duduk kat living room tengok tv…angah aku ada balik dr jengka…kebetulan nak dijadikan cerita la kan… dia kata nak kua ngan awek dia ke Bandar kuantan petang nanti…ntah macam mana…aku terlepas cakap yang aku nak kua jugak teman kawanku itu…dengan keadaan aku yg sedang menggigit lidah sebab dah terkantoi…aku tengok mama aku ngan muka masam..pandang aku dan terus dia serang… “nak g mana plak?...erkk erkk erkk…dalam pala hotak aku  ligat susun ayat terbaik untuk pujuk dia agar membenarkan aku keluar…aku pun cakap dengan selamber dan lancar “ma…kak long nak teman anila jap g…dia nak g tadika dia.” Fuhhhh aku ungkapkan senafas aje…pastu aku tengok mama aku mula bangun dari tempat duduk beliau…eh dalam aty aku “ nak kemane pulak dah beliau ni?”…laaaaa rupa-rupanya dia nak amik telefon dia…nak call mak sdara aku…oooo lega aku…mama aku nak mintak tolong aku rupanya…hehehe…dia nak mintak tolong aku pergi umah mak sdara aku…yelaaa dah alang-alang aku keluar…biar aku ajela yang ambil barang kat umah mak sdara aku…dalam aty aku “ fuhhh lega…ingatkan kena marah tadi”.

Jadi keluarlah aku bersama-sama aieyn md. Yusof. Tapi problem belum settle lagi babe…besok masih ada plan nak kua lagi…isnin pun sama…alamatnye…besok aku kunci jam pagi-pagi…buat kerja umah…masak bfast (amik aty)…baru bole cakap nak keluar…eheeeee…inilah lumrah menjadi penganggur sepenuh masa…ditambah pula sekarang sudah ada tabiat malas bangun pagi…lagilah buat mama aku bengkek ngan aku…hahahaha…ni lah dia al-kisah anak perempuan dengan bondanya.

Ps: bonda saya amat garang…ayahande saya lagilah garang…hahaha

1/07/2011

revolutionary of my "sayang"...

"why you put keciputkundang eh???" someone asking me about my blog's name...geeee...I dont know...I said in explanation tone...at the early stage when I'm started blogging...this name have been used by someone that I knew and  the word "keciputkundang" seem to be unique for me at that time...so I 'curi-curi' this name and put it up there..yeaahh up there, at the url box..see..http://www.keciputkundang.blogspot.com...actually it was in my plan to change this name to the other name...but since I have no 100% efforts to be a fully success blogger, so I think its was not a good time yet to change anything in my blog, especially the name of my url..I love my blog's theme...I love the colour of my blog's background (purple black with some flowers decoration would be fine for me forever)...I love the header with " cherite yang tiade kesudahanye"...but I think that I'm gonna change it soon with some catchy headers compare to the old one...but  I still can't think any bombastic words that suit as my blog's header. maybe " suzuran grounds" eheeee inspired by Japanese crow zero movies...o

or maybe tamao serizawa...heee.hee..hee.still Japanese stuff...or maybe" bismillahirahmanirahim"..haaaaaa ok what???...its okay..I'll find it later...and the song in my blog also need to be change...before this I used to put 'berchanda dimalam indah"...I love that song very much....but now its seem song of horror for me...let me think first...what type of song should I put in my blog that can represent myself to the readers...urghhh maybe I should sing by myself then put it in my blog laahhh. who knows I will be the singer someday (in your dream cik ziela..)....huuhuuhuu.okay okay okay...what else I need to change here eh????... (recalling) hummm it was long time ago when the first time I'm getting started blogging (tipu tipu not more than 3 years i guess)..if I'm gonna change everything inside my blog...I will do miss da old looks of my blog...half of my heart said " don't do it" and another half said " just do it"...maybe I need to rethink about my decision to edit the looks of my blog...( everyone leaving from bottom to the top...I want to experience it too...but I still have no guts to do it...perhaps...soon da time will come...and I'll just do it freely.

ps: why eh I'm so sleepy right now...urghuaaaahhhh...think I will have my sleep early tonight..ohhh bantal bucuk come to mommy...

Did I too much this time????


Hollaaa and hi there…wohooooppss…seem its look like me again in the house…surprise surprise!!!! I’m back…well I guess I’m not ready yet to stop blogging…someone have told me that she will miss my “celoteh” and especially my anger expression throughout my words here…(tipoo tipooo)…hahaha…telling u da truth lah…actually I having a problem with my broadband…I didn’t pay da bills for two month and then it caused me a trouble to get fix with this internet line…and things going bad when this broadband was registered under my brother’s name and more bad now he was at UITM Jengka…(adoiilaaa)…and I’m still wondering till now…why not this happened during he was around…Erkkk…last two days entry??heee I think u can say it as a gimmick lah…don’t want to tell you da true situation here…because I think I don’t need to do that…but luckily my friend Aieyn Md. Yusof has lend me her broadband until  my broadband get well soon…shooottt ( I hope she not put any charge on it)…see!!! That was nice when u have a good friend like her…sharing…caring…and remembering…(eheeemmm don’t forget this 15th Jan…owhh what’s going on with that date…tadaaa its my birthday laaaaa < mahuuuu hadiahhhh>…eheee) ohhh please do remember and do remember okay…(tak malu...tak malu)


When I revised all my entries that I’ve posted here…sometimes I realized…there was no prefect posts that I’ve posted here beside the posts about friendship…I admit that at the early stage when knowing blogging…I do eager to write a story about my failed love relationship compare to the other issues… that’s normal right (maybe for me)…when u get hurt…u trying hard to make people knew how it feel, how hurt you are…how cruel man done to your heart…ohhh please don’t deny this true fact…maybe there was  some peoples who are strong enough ignoring all this kind of shit and pretending that they are okay…and maybe there was some peoples who don’t like someone knew what they have gone through in their pathetic love history. Well I accept it… “Peoples are different”.


I would like to admit…that sometimes I having problems during conduct my ways of writing blog (if you want to do blogging…please do keep your mental and emotion fit and ready to fight back if you’ve been attacking by irritating words (ngeeee ajaran sesat)…I do see it as my enormous problems when I’m talking about my love history…well I would like to stated here… “Writing about your pass didn’t mean that you can’t forget your pass at all…this fucking fact that come out from some screwy peoples totally was objected by me. I’m trying hard to make peoples realized…especially a woman like me…who has gave her full commitment to the one that she loved before, that sometime men are not trustworthy. It makes a sense what!!!…when you write about ur ex-boyfriends or ex-girlfriends…that mean you still can’t forget her and him yet…yes it did!!! It makes a sense for some peoples  that who can’t run from their pathetic history of their relationship…but not for me…aaa aaa.

a picture tells you a thousand words

sometime I’m sharing some bad behavior and jerk attitudes about men in my entries…but others said “ ohhh look, she talking bad about her ex cuz she really hated  him”….haa haa haa...actually I’m trying to make them realized the reality about Casanova but then it turn to be the other ways…I said I’m surrender…I’m done with my pass long time ago…it was my history and through history I learned something valued…and now it was my present time…I opened up my eyes…then I saw a lots of problems that I need to settle it first…looking for a good job…make my family get wealthy and wealthy and wealthy…family trip that will be organize by me someday(raised my eye brow twice)…maybe want bring all my family members to overc  perhaps( knock knock my head….eheee)…and holiday trip with my best buddy…aieyn md yusof, najihah mahfuzah, husna asyiela, ndia Abdullah..and nor hidayah yahya…well gurls do remind me about this promise (ecehhh)…we will go to Korea someday (ngeh ngeh ngeh)

gang...nanti simpan duit banyak-banyak okay...kita akan bercuti ke Korea someday....( credit to Najihah mahfuzah cuz editing this pic...)

furthermore I need to looking at my two little brothers…helping them looking for a good job…good future wife (ehemmm this is too much) owhhh being the elders have a lots of responsibilities…but first things comes first…my future need to be success first…love??? I already have it…I think I just need to do my best for this time and let Allah approve my relationship…if it likes what it was wrote in my fate…soon it will happen. Well I’m not a doctor love…I talk based on my own experiences. I don’t have a single experience in this field…I have a lot of experiences and it ends up with the same things. Some peoples… just first time fall in love…just first time being heartbroken…still did not know how real love means to them…


my advices >>observe…observe and observe…not observe others love story…but your own love story…open up your mind and do experience men which are untrustworthy and experience being a heartbroken for many times and soon you will know why peoples like to wrote about their pass life in their blog…I highlighted it again “wrote about your ex(s) doesn’t mean that you still love him…because it can be..You want “him” realized his own mistake and do not repeat it again to others…it also can be a kindly advices for woman that are easily can be fooled by men (sorry to say...I was there before)…the end



Ps: when I’m eating…I eat well…when I’m playing…I play hard….when I loving someone…I love them with sincerely…when I’m watching television…I watch it with remote control in my hand…bros…it’s time for me to rule the living room…eheee