BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

~My FaNs~

1/25/2011

~ bab kawin babe~

Dah 3 hari rupanya aku tak update belog yek...lama jugakla rupanya aku meninggalkan "my sayang "nih....tapi takpe...sekarang dah bole update belog...so update ajela...banyak ngomel plak aku ni yek...haaaaaaa...kau orang nak dengar aku merapu tak???kalau nak, bagusla...kalau tak nak...pegi main jauh-jauh...

ni kisah pasal kawin babe...
memember aku yang seangkatan ngan aku dah ada yang kawin dah pun...kemarin aku chat ngan cik husna...dia ajak-ajak ayam aku ke kelantan...(hehehe) attend perkahwinan one of my coursemate..iaitu kak mek...tapi malangnya dengan sen aku yang belum cukup ramai...dan jarak yg tersangatlah jauh...so aku kata "aku tak pegilah jawabnye"

 picture was stolen by me from google...nothing related with my personality at all through this picture...hahaha

teeeeetttttt...bukan pasal bab kawin camtu yang aku nak cite sebenarnye...kesnye begini..hari ni aku lepak jap umah bf aku...menghabiskan masa menemani mak ngan ayah beliau (padahal nak amik ati mereka)...so sementara belom berkerjaya ni...memang selalulah aku meluangkan masa bersama mereka...tapi kesnya tadi...aku terkejut sangatlah...bila aku dah siap2 salam semua utk pulang...tiba-tiba mak beliau mengutarakan bahawasanya mungkin mak beliau nak " mintak " aku dr mama dan abah aku untuk si dia... (bukanlah dalam masa terdekat...ianya dirujuk untuk masa yang akan datangla...ehehehe gimik okay!!!!) hoooo "mintak" kat situ bermakna meminang rupenye...sungguh aku terkejut dan membuatkan aku terus terkedu...bila mak beliau mengajukan soklan " awak okay tak?" (merujuk kepada setuju or tak setuju)..kau orang taw tak amenda yang aku jawab...benggong punya pasal...aku jawab " mak cik tak yah la risau ye"...adoiii lari dari topik...lain yang ditanya lain yang aku jawab...hahaha...sebenarnya aku nak cakap camni..." saya okay je...kalau dah sampai jodoh saya terima" tapi sebab nervous punya pasal...jadilah merapu...mesti mak beliau pening gaklah ngan jawapan aku tadi...ehehehehe....apa-apa pun...aku mesti cari kerja dahulu dan bila dah berkerjaya...mungkin aku akan lebih bersedia untuk bergelar isteri kepada si dia...dan aku harapkan si dia takkan pernah putus asa menuggu aku menjadi kekasih halalnya...Amin...

ps : thanks utk seluruh famili buah hatiku ( ridzwan hady abdul jalil) kerana sudi menerima aku yang comot nih...eheee ;p

4 comment dari peminat:

Atiqah said...

wahhh tahniah
bakal mak mertua dh approve

Miss Ziela said...

tiqah; Alhamdulillah...rasa lapang dada bila bole get in ngan mak n ayah dia..they all sgt baik hati...;)

ziha said...

hehe...tahniah.
lepas ni tak sabar nak tunggu u berumahtangga plak..xpyh tgu kije pon tak pe..suh ur future husband sapot la, ape lagi..hihi just kidding.

Miss Ziela said...

ziha: cannot datin...nnti i akan bertambah-tambah gemok..ohhh tidakkk..hehe;p