BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

~My FaNs~

1/27/2011

HABIS SPOIL MOOD AKU HARI NIH...GRRRRR!!!!!

Aku begitu punyalah semangat petang tadi...semangat waja la nak berjogging sebab nak kuruskan badan...mana taknya...saiz badan dah mengembang teruk dah ni...pipi semua dah naik...itulah akibatnya kalau asyik makan tido makan tido aje kan...kompomlah mengembang....bila dah kembang mulalah kelam kabut nak pegi jogging...bila dah start jogging mulalah timbul skit rase malas...hahahaha...biasalah tu...bak kata orang tua-tua la kan " HOT-HOT CHICKEN SHIT".

Tapi kan kau orang...ada pulak satu eksiden tadi...yg melibatkan aku dah telahpun membuatkan mood aku spoiled abis utk berjogging...kau orang mau tawu ke tak apa yg dah terjadi kepada diri aku time aku sedang tekun berlari-lari anak petang tadi...HAAAAAA!.!!! apa kata kau orang teka...alaaaa sekali sekala kita main teka-teka apa salahnya...eheeee

APA???? eksiden aku berlanggar ngan mamat ensem...alaaaa kau orang tu bukan mengspoiledkan (bahasa jiwa bangsa...adoii) tu kalau berlanggar tu pun takkan jadi musoh punya...bakal jadi jodoh adala...hahaha...takpe takpe...cube kau orang teka lagi...HAAaaaa!!! yang cik kak tu cakap eksiden saya jogging 20 langkah aje??..hohoho...xcuse me okay!!!..salah tu...bukan 20 langkah tapi memang sengaja dah niat nak wat 40 langkah aje petang tadi...tapi walaubagaimanapun...tekaan cik kak salah la...hehehe

wat susah-susah aja kau orang teka tapi tetap gak asyik salah kan...mehla aku citekan apa sebenarnye eksiden yg dah berlaku kepada aku ketika aku sedang syok berjogging tadi...ehehe..well petang tadi seriously memang berkobar2 giless semangat aku nak berjogging bersama kengkawan terchenta...walaupon petang tadi hujan renyai2 membasahi bumi Pekan...namun kegigihan utk menguruskan badan tetap tinggi...setibanya kami di taman rekreasi Taman Tasik Shahbandar Pekan...langkah utk berjogging aku mulakan...fuhhh memang penat la jugak 10 langkah pertama tu...haruslah...sebab dah lama aku tak berjogging okay...eheee...

Jogging punya jogging...sekali aku hampir2 tergelincir ibarat aku telah memijak selut diatas permukaan tanah yang dibasahi hujan lebat...dalam fikiran aku "cisss tak guna punya selut" sekali bila aku tatap kaki kanan aku...ohhh tidak...TAIK LEMBU rupanya...kejam sungguh tuan lembu tu...membiarkan lembunya masuk dalam taman rekreasi dan telah pun menyusahkan aku....respon terawal yg telah aku berikan ketika sedang melihat kasut NIKE ku diatas taik lembu itu ialah " YUCKSSSSS"...sambil ketawa terbahak-bahak...dalam keadaan begitu...aku ingat aku sorang aje yg ketawakan diri sendiri yg cuai ini...rupanya ada ramai bebudak muda...lelaki pulak tu yg menyaksikan eksiden itu...turut serta mentertawakan aku...

 ini lembu ada ciri-ciri nak kena korban nih...grrrrrr!!!!!

Kawan-kawanku yg terchenta????...jgn haraplah mereka bersimpati sampai nak tolong basuhkan kasut NIKE kaler pink aku tu...mereka lagi kejam...ketawa sampai berkahak-kahak ijau...hehehe...sejak eksiden itu...mood aku untuk sambung jogging telah pudar...terus aku berjalan kaki aje sambil mengesat2 taik lembu itu ke rumput (ada alasan utk tidak berjogging...yesss)...tap mujurlah lepas aje jogging...member aku cik Aieyn Md.Yusof dengan baik atinya membelanja kami semua makan mee rojak ayam kat mapley "FAROUK MUNDUR"...makanya...terubatlah skit kesedihan akibat eksiden itu tadi...tamat sudah..ngeeee

ps: lain kali jogging padang2 jugaklah jogging track tu...jgn asyik pandang pakwe-pakwe ensem yg jogging sama kat tempat tu...hahahaha...(lain kali mesti berhati-hati dengan periuk api itu)

7 comment dari peminat:

mohd nor said...

mmg lawak...hahaha!!

Lyaa Suriany said...

ades
tragis ni

Miss Ziela said...

mohd nor: lawak lawakla juga...malu pun banyak gakla bertempek kat muka nih...hahahahaha~

Lyaa Suriany: mmg tragis jugaklah...tp lagi tragis bila diketawakan org2 sekeliling...ekekeke

ziha said...

datin~ ape kes ni??? hilanglah glemer u ble terpijak taik lembu..harhaharrrr..i gelak sambil guling2 ni..geli perut mendengarnye..

Miss Ziela said...

ziha: cetttt u pun gelakkan i ye datin...nak buat cane dah name pun accidentally terpijak taik lembu tu...keh keh keh;p

outbound malang said...

kunjungan gan .,.
bagi" motivasi
kegagalan bukanlah akhir .,.
kesuksesan juga bukan akhir .,.
tapi proses merupakan cerminan akhir .,.
di tunggu kunjungan blik.na gan.,

outbound malang said...

kunjungan gan .,.
bagi" motivasi
kegagalan bukanlah akhir .,.
kesuksesan juga bukan akhir .,.
tapi proses merupakan cerminan akhir .,.
di tunggu kunjungan blik.na gan.,