BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

~My FaNs~

1/02/2011

lantak ko la..kalau ko nak terasa..terasalah...aku tulis untuk umum...noktah

KES RUMAH TANGGA 1

ko cakap ko sayang aku...ko mengaku ko cinta aku...ko siap kenalkan aku kepada parents ko lagi yang aku ni la bakal menantu dorang...kalau dulu masa mula-mula nak mengorat...semuanya ko sanggup...kudrat, masa, tenaga semua ko boleh berikan utk aku...bila tiap-tiap malam aje, ko akan telefon aku...walau hanya ko nak cakap yg ko tu dah nak tido...lepas tu gak..dulu telefon aku selalu aje berbunyi...inbox aku penuh dengan sms ko aje...macam2 ko tanya aku..makan dah? mandi dah? bangun tido dah? berak dah? korek idong dah?...pendek kata macam2 la ko tanya aku...prihatin la katakan...kalau dulu..aku merajuk..pasti ko pujuk..kalau telefon aku off sampai malam..ko sanggup cari inisiatif lain..contact fon umah la..contact family aku la..konon2 nak tanya aku katne...ko kata ko risau aku off tepon...lagi..kalau aku keras aty jugak..ko langsung datang umah la..bawak coklat la...kek la...ko pandai betul pujuk aku yek..tapi itu semua dulu...sekarang...dalam seminggu...belum tentu aku dapat 1 sms dari ko..usahkan nak tanya khabar...wish birthday aku pun ko tak ingat...lagi..nak contact..lagi la hampa...dahla ko tak rajin dah contact aku...bila aku contact ko pulak ko tak pernah nak angkat...aduhh napa jadi macam tu...sekarang...kalau aku merajuk..nmpak gayanye...aku kena pujuk diri sendiri la..ko bukan nak kisah pun


 KES RUMAH TANGGA 2

aku berkawan dengan ko...tapi ntah macam mana aku terjatuh cinta pada ko...lepas tu aku cakapla aku cintakan ko...yelaa kan..ko pun tak dak mak we time tu...so aku berani berani dan gatal gatal mulut la cakap aku cintakan ko...teacher aku cakap.."kalau kita ada simpan perasaan kat seseorang...baik kita cakap..manala taw...kot-kot orang tu pun ada perasaan yang sama terhadap kita" ko pun buat aksi macam suka aku jugak...walaupon ko sebenarnya belum bagi jawapan apa-apa lagi...dan kita pun teruskan dengan hubungan yang ala-ala makwe ngan pakwe...apa kes tu??? aku tuggu jawapan dari ko..aku tanya lagi " ko ni suka aku tak?" ko cakap ko suka...tapi suka sebagai apa...aku pun tak tawu...aku pun pesanla kat ko...kalau ko dah ada makwe lain cakapla...aku bole back off...tapi ko cakap ko takde makwe lain pun..ko nak kawan2 aje...takpela..kat situ ko bagi harapan kat aku supaya tggu ko. aku pun tggula ko...tapi aku tengok ko dengan si teettt tu kemain mesra lagi...so aku tanyala  lagi.."ko dengan si tetttt tu ada apa-apa ke? kalau ada, aku nak back off takmoh la jadi penghalang hubungan korangkan kan kan..." tapi ko kata dia yang sibuk-sibuk nak rapat dengan ko...ko plak macam suka aje berkawan ngan semua orang...haaaa takpela ko dah kata camtu..aku pun tggu la lagi...tup tup tup...si teeetttt tu cakap kat aku diala kekasih ko...aku pun terkedu lalu bertanyakan kepada ko..oooooo dah kantoi gitu baru ko nak mgaku ko dah berpunya...dah tu apa pasal ko tak terus terang aja dari mula...takdala aku jadi da most stupid girl...in this unfair world...


KES RUMAH TANGGA 3

ko dan aku...kita memang saling cinta mencintai antara satu sama lain.(first crush la kiranya ni)..aku dah bujet ko la bakal suami yang terbest among da best...ko berkorban macam-macam untuk aku...aku pun sama...sebab cinta punya pasal...aku kenalkan ko kepada famili aku dan mereka pun suka kepada perwatakan baik ko tu...Alhamdulillah dalam hati aku...tahun pertama dengan ko..banyak dah perubahan kebaikan yang ko beri kepada aku..aku bersyukur..masuk setengah tahun kedua..hubungan kita makin berseri-seri la sampai aku rasa ramai jugakla yang jeles dengan cinta agung ko dan aku...perghhh...tapi aku sangka panas sampai ke petang...rupanya hujan ditengahari...masuk setengah tahun berikutnya...ko mula berubah...ko dah kerja...dah rasa hidup bersosial...dulu time dengan aku..ko miskin..takda apa-apa...kira kais pagi makan pagi kais petang makan petang...bila ko dah kerja besar..ko lupa daratan..ko jumpa pulak awek cun kat tempat kerja ko..terus ko mengaku ko single dan available...takpela kalau begitu..yang peritnye..kenapa ko tak mahu mengaku kesilapan ko..sebaliknya ko salahkan aku pulak..lepas tu bila aku dah nak blah..ko terhegeh-hegeh sembah kaki nak aku balik pada ko..dan pada masa yang sama ko masih lagi bercinta dengan si baru tu...ooo aku taw..ko tamak ko nak bercinta dengan dua pompuan sekaligus dan nanti bila ko nak kawin ko boleh pilih mana yang terbaik buat ko..ehhh ko ni..nyanyu ke apa haaa??? dulu masa ko mengorat aku, ko pakai kaki aje jalan kat aku....dan akula pompuan yang sanggup jalan kaki dengan ko dalam ujan atau panas...aku tak memilih plak ko tu...sekarang ko buat plak majlis timbang tara nak bujet sapa yang lagi bagus...aku taw..aku tak cukup bagus..lebih baik aku berambus..cari pak we yang sama-sama tak cukup bagus macam aku...kan senang begitu.


 Kalau gagal aje dalam bercinta...memang sah ada sebelah pihak yang akan merana dan sebelah pihak akan rasa bersalah..tapi kalau 2 2 belah pihak merana...tu tandanya hubungan dilarang keluarga la tu....then bila 2 2 pihak rasa bersalah...tu tandanya percintaan sesama jenis la tu...eheeee

3 situasi diatas ni adalah situasi yang mungkin dan pernah terjadi kepada ramai gadis-gadis diluar sana..mungkin situasi 1, mungkin juga 2 dan mungkin juga 3...bila diamati semula..situasi-situasi ini memang lah sangat menyakitkan aty dan perasaan bagi yang mengalaminya...tapi siapa kita untuk mengubah takdir...mahupun mengharapkan sesuatu yang lebih dari apa yang DIA kurniakan...persoalan disini..salah siapa? si perempuan atau lelaki.?..bagi aku..jawapannya adalah salah si perempuan...sekiranya si perempuan itu tak membuka hatinya untuk lelaki...jadi takda la situasi-situasi seperti diatas ni berlaku kepada mereka.so renung-renungkan dan selamat beramal...heee heee

ps: situasi tiada berkenaan dengan sesiapa mahupun yang hidup ataupun yang telah tiada...entry ditulis kesan daripada menonton cerita " my ex: haunted lover" ( pesan saya : jangan tengok cite ni..tak best pun...eheee)

9 comment dari peminat:

Anonymous said...

keh3...
byk sgt cintan sana cinton sini..
cintan sini sane situ...
kui3...

Miss Ziela said...

anon : haaa haaa haaa
tu ar..kalau dh gatal ngat camtu la jadinye=p

asyiela said...

hahahaha...besttttttttt..=(

Miss Ziela said...

ehehehe..
layan je una...
berkongsi situasi..kot2 la ada yg sama...eheeee

Anonymous said...

goziela, cam keadaan ko je.. hahaha.. best2..

Miss Ziela said...

anon a.k.a nadia: aduhai...ada akaun blogger tak moh guna...eheee...laaaa kan aku kata umum....bole jadi dah terkena kat aku..bole jadi dah terkena kat dia dan maybe ko gak..ahaaa..

Alynn Notnot said...

risaunya nak bercinta T^T

Miss Ziela said...

alynn notnot: apa2 pun belajar dr kesilapan dan jgn mudah cepat percaya pd lelaki..teheee

tucintiut said...

sesungguhnya kes2 camnih sedang berlaku di persekitaran kite selama ini.....