BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

~My FaNs~

3/30/2010

la tahzan kawanku...

mood : 
serius...sebab nak siapkan banyak kije yang tak siap2 lagi ni..
situasi :
takde sape2 dalam bilik waktu skang ni...and badan aku sangatla letih..terlebih xcercise kot..hahaha
harapan :
semuanya akan baik-baik saja
koordinat : 
negeri selangor darul ehsan
jam :
petang dan aku masih tak makan2 lagi ni...(lapor giler)

salam kengkawan sekalian...

arini aku nak tulis pasal kawan aku ni..kawan aku yang sorang ni...(nama dicensoredkan)...dia tengah bersedih tu...ada masalah peribadi yang aku rasa aku pun tak dapat nak nolong...nolong dengar ngan bagi sikit2 pendapat aci la kot...

aku taw dia mesti bace punye blog aku ni...so aku nak pesan kat ko ni kawan..janganla ko bersedih(la tahzan)...aku taw macam mana perasaan ko tu sekarang..tapi apa yang paling penting sekarang ko hadapi semuanya dengan senyuman...haaaa macam yang aku selalu buat tu haaa...

senyum

senyum

dan 

senyum


tengok en.gorila putih ni pun pandai senyum...hensem habis la ni konon...hehehe

bukan susah pun nak senyum time kite tengah bersedih...sape2 pun leh senyum...macam anak chimpanzee nih ha...comey je time beliau senyum..hehe

yang ni pun cute je haaaa bile senyum...ishk3..geramnye aku tengik kucing nih..cute sangat..(hahaha poyos)

baby pun pandai senyum...lagi comey..tapi baby yg kecik2 camni bukan de masalah pun..masalah dorang pun kadang2 susah nak kentut..susah nak berak..perut masuk angin..lapo..tu je kot...hehe

tapi yang bawah ni lagi comel bile beliau senyum...oooo manisnya manisnya senyumanmu...hehehehe

tadaaaaaaaaaa
*
*
*
*
*
*

kan manis tu...hakhakhak...tolong jangan muntah yek korang...

walaupun sebesar mana dugaan, masalah, kesedihan yang ko alami dan lalui...InsyaAllah dengan bersabar dan menganggap itu adalah sebahagian dari ujian Allah s.w.t..
apa yang ko perlu buat sekarang adalah hadapi dengan senyuman...semua yang terjadi biar terjadi...hadapi dengan tenang jiwa semua kan baik2 saja...

tu la yang aku slalu pegang masa aku tengah bersedih...lagu tu la yang cik an nur adha slalu komplen diulang2 dan diulang2 banyak kali sampai dia muak bagai nak muntah dibuatnye...tu tandanya aku dengar lagu tu adalah untuk kembalikan semangat aku yg dah hilang tu...aku harap ko pun berbuatla demikian...tapi lantak ko la nak dengar lagu ape..lagu lady gaga ke..lagu nirvana ke..asal ko rasa kembali bersemangat...wow cayalah prof. ziela ni...

aku taw ko tengah down skarang ni...soamikla advice aku ni yek..aku nak berleter banyak2...ko tu dah beso..dah boleh memikir sendiri mana yang baik mana yang buruk..walau kadang2 aku rase ko ni macam adik aku...kalau adik aku dah lama dah kena belasah kaw kaw dah...selamat ko ni mmbe aku...tapi kawan...walau aku baru je kenal ko...aku tahu ko budak baik...jadi pikirlah yang terbaik utk hidup ko..utamakan apa yang penting dahulu...famili ko...exam ko...kerja apa ko nak mintak pas grad ni...jadikan itu semua target utama ko...ada faham...haaaaa semalam aku tak puas nak bebel kat ko...tu pasal aku sambung kat blog aku ni...jangan ambik ati ok...

dah3...takyah sedih2 lagi..
chill out ur day..

p/s: baru selesai tengok cite 3 idiots(hindustan)...meleleh2 airmata plus air hidong aku...sedih wooo cite tu...its all about the fact of real life and friendship...frenship values is the most important in this life...so appreciate it...and to my sahabat2...sayang kamu... hahaha...


4 comment dari peminat:

G-JoY88 said...

wuwuwuw...
sdey gler..
sape la mmbr ko 2...
pe pn..
ak pn hrp dier ok2 jer...
besemangat la ckit..
nk examm nie!!!!!!!!!

Miss Ziela said...

ntahnye...
mmbe aku tu laaa...
aku harap dia baik2 saje..
tak sedih2..
ngan leh tumpu pade exam...
sama2la kite mendoakan dia ok..
huhuhu

padin said...

bacalah buku "la tahzan"..

Miss Ziela said...

tu la padin...
sy dalam proses mbace buku la tahzan tu...
tu yg rase takpe..kalau xde org syg skalipun..janji Allah syg semua hamba2Nya