BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

~My FaNs~

3/02/2010

masihkah kau ingat.....

mood : macam2 rasa...manis ada..pahit ada..tawar pun ada

situasi :bising2 aje...tapi tak tahula nape aku rasa macam hidup dalam dunia aku sendiri
harapan :yang baik2 hadir dalam hidupku
koordinat :aku sedang berpijak dibumi nyata rupanya
jam :malam yang dingin

salam geng!!!korang mesti tengah tertunggu2kan...cerita apa plak kali ini aku nak kasi gosip(eh eh..kaki gosipkah aku ni???)ohhhh tidak...hehe...dalam kedinginan malam...bertemankan lagu "kekasih yang tak dianggap"...aku meneruskan penaipan tentang isi hati aku yang sedang aku rasai sekarang...tapi bukanlah kisah cinta...tetapi kisah tentang sahabat...tetttt...tapi bukan tentang sahabat yang selalu aku mentionedkan tu...huhuhu...dah tak larat dah nak update cerita tentang dia...biarla dia terjun dengan labu2nye...hehehe...kali ini tentang sahabat baik aku...selama2nya hanya mereka...aku bermula semuanya bersama sahabat baikku...semuanya bermula dibangku skolah...bermula kisah di Ahmad high school...jeng3...hehehe...pendek cite hari ini entry aku akan aku tulis pasal sahabat je yek...dari aku sekolah sampailah sekarang...meh sini aku nak memperkenalkan siapakah beliau yg bertuah tu...

 jeng3...inilah mereka...kawan baikku sejak dari bangku sekolah lagi...cun2 kan dorang semua nih...hehe

dari sekolah sampai sekarang..setia je dengan aku...tak pernah jemu2...tadaaaaaa cik NOR ANILA@MASHITAH MOHD YUSOF...she is one of my best friends...meh sini aku nak cite sikit pasal minah sorang ni...aku ngan dia dah berkawan selama 10 tahun dah pun...mak cik sorang ni memang baik and kepala dia gile2...memang ngam giler la ngan aku...sekarang ni anila ngah belajar kat maktab sultan mizan...dah tahun last dah dia...samala cam aku ni haa...macam2 kejadian pahit & manis aku ngan dia dah lalui...tido same2...mandi sama2...makan sama2...kalau dulu...orang kate mane ada dia kat situ mesti ada aku...umah dia tu dah jadi cam umah aku dah pun...umah aku tu pun dah jadik cam umah dia gakla...hehe...parameter kenakalan kitorang dr sekolah menengah tu pun sama...nak wat camne...inilah yang dikatakan takdir untuk dijadikan sahabat baik...
haaaa...ni la dia cik anila kite...cewahhhhh gaye melebih plak dia yek...ni gambar time kitorang g melaka time cuti tahun baru cina aritu...hehehe...

meh kite tengok siapakah insan lain yang penting dalam hidup aku...jeng3...cik HUSNA ASILA MUHTAZARUDDIN...masih lagi belajar ditempat yang sama ngan anila...bakal2 cikgu belaka ni...awek cun time skolah dulu...muka ade Chinese looks skit..hehehe(saje2 je beri credit tambahan kat ko una..)she is also ine of my best buddies in this world...meh kite tengok sikit ape yang spesel tentang una...dia ni cam aku ngan anila gak..nakal je time skolah dulu...kemana kitorang berdua ade...kat situ una mesti ade...aku pun dah kenal dia ni dah 10 tahun gak...our family known each others very well...seronok pulak bila teringat zaman sekolah time bersama dengan mereka ni...hehehe...
ni pulak cik una kite...kan dah kate...muke cam Chinese look... kepada yang tetibe rase terjatuh chenta...lupakan aje...uhuhu..tak lame lagi dia dah nak bertunang...contract ye syg...
dan seterusnya...wahhhhhh cik NADIA ABDULLAH...kawan aku yang sorang ni...garang sikit orangnye dan dia agak aggresif...tapi aku tetap sayangkan dia...sekarang dia dah kije...dekat je ngan aku..kat UPM je pun...tapi susah je nak jumpa dia...hang out sesame...sume ni gara2 kebizian aku ler tak leh nak arrange langsung satu hari dgan dia...hehehe...dulu2 bila ingat2 balik...aku suka sangat lepak kat  umah dia bila hujung minggu...boleh dikatakan antara 3 orang ni...kalau nak wat kije jahat...aktiviti yang tak berfaedah ke...nadia la orang yang selalu aku ajak...huhuhu...tak patut2...tapi tu laaaa...itu semua pengalaman dan semuanya jugak membuatkan kitorang kenal dunia ni haaaa...(tetiba kenangan lama segar diingatan)
yang ni pulak cik nadia...alaaaaa takde pulak simpan gambar dia single2...gambar pasport dia adela...hehehe...dique...mane ko...aku windu giler kat ko...dah lame tak jumpe...~

yang last ni...tetttttt...cik NAJIHAH MAFUZAH KHAIRUL ANUAR...(harap2 tak salah spell nama bapak dia)...jeng3...peneman setia aku g skolah dulu...tiap2 hari lambat...aku mesti kene tggu dia...haishhhhh..padahal umah dekat giler ngan bustop tu haaaa...kalau tggu dia..alamatnye memang slalu kene tinggal ngan bas la aku...kawan aku yg sorang ni dia slow skit...jalan slow...kire semua pergerakan dia semua slow ler...hahahaha(macam kanak2 yg tak riang tu)... tapi dia ni leh kire genius ler...slow2 dia pun otak kemain ligat...hu3...tapi kesian...time skolah dulu dia slalu jadi mangsa buli aku...hehehehe...yg paling best...dia slalu anggap aku suka buat lawak...padahal aku suka2 je mengata tentang perkara yg aku nmpak...haishhhhh semuanye sweet memories...
 
  ni pulak...cik najihah mafuzah...a.k.a si lembik...hehe jangan marah ye jiah...aku kan mmg suke condemned ko dari dulu lagi kan kan kan...=))

dah 10 tahun berlalu..tapi kitorang still lagi berjumpa...still lagi bersama...ada masa kitorang pasti akan spent time sama2...yang membezakan keadaan dulu dan sekarang hanya usia...dan kematangan pemikiran...kini masing2 dah ada haluan sendiri...tak lama lagi profesyen sendiri...dan tak lama lagi pulak...sudah mempunyai keluarga sendiri...nanti semuanya makin berubah...sayangnye aku pada persahabatan yg telah dijalinkan dengan mereka mungkin akan tetap menebal...sebab bagi aku mereka semua yang aku ceritakan ini...dah aku anggap sebagai sebahagian dari hidup aku...if they hurt...its like myself being hurt too...i care them and i love them...i hope they will be happy forever...in whatever they choose...hummmmm tetibe touching plak  ni...haishhhhh ak patut2...ehehehehe...k la geng....nnti kite continue cite lain plak ye...

sedikit sorotan kenangan bersama mereka

bersama anila n una...time ni aku lower 6...hehehe...seronok dapat kembalikan kenangan zaman sekolah...nak2 lagi dengan kengkawan terchenta

kenangan semasa ditingkatan 5...dari kiri anila, aku(yg comel sekali tu), nadia, husna asila, najihah dan jugak wani...seronok ler kalau dapat belajar pakai uniform balik...alaaaa rindunye zaman persekolahan aku...

zaman dolu2...ketika menghadiri kem spm...lama dah weyhhh dah 6 tahun lepas dah pun...alaaaaa time ni nadia tak join...hehehe(ade ler yg ngade2 tak bagi dia ikut...ishkkkk...kaco je)


p/s: kawan time happy...sangat senang nak dicari...kawan time susah memang payah nak ditemui...tapi kawan yang tikam kawan dari belakang...harap2 tak muncul dalam hidup aku...

16 comment dari peminat:

Anonymous said...

seronok kn ada kwn baik yg dh lme knal & masih bersama smpai skrg :D

sahabat yg awk slalu cter tu ex awk ke?
kalau awk nk move on, lebih baik xyah cter pasal dia dh. juz pndapat dr sy yg lalu lalang kat blog awk di pagi hari ini..nice blog, hihi - syikin

Miss Ziela said...
This comment has been removed by the author.
Miss Ziela said...

syikin.....
"sahabat" that i used to tell be4 is my special friend...he complete my life before...he can be anythings 4me...my guardian, my friend, my buddy,...but now everything have change...tinggallah kengkawan baik sy tu yg dari bangku skolah...tapi kawan2 kat ukm pun ramai...semua tu pun kawan2 baik saya...nnti ade masa nak cite pasal dorg plak...thanks sbb puji my blog...n cuz sudi bace my entry ni...peace

Anonymous said...

haha!sonok gile baca blog ko sal "sahabat"
tapi ziela..ko mmg ade salah spell nama aku daa..dr dulu mmg tak penah betul..haha!najihah MAHFUZAH khairul anuar..
aniwei tengs la kembalikan memori sewaktu di zaman sekolah..aku mmg rindu gile time dulu2.. =)

Miss Ziela said...

cissss...salah lgi ek...len kali bubuh ler yg senang 2 skit...bedah ke...joyah ke...kan senang...huhu...

Anonymous said...

u'r welcome..now everything have change?..mcm mne tu?..special friend awk tu jd ape?..hihi
menyibuk pulak sy ni..sy mmg suka bce blog2 org ni =)

Miss Ziela said...

special fren tu...dia tetap special...but life must go on..someday sy akan de life sy sendiri..macam tu gak dia...masing2 dah besar...ade haluan sendiri...target sendiri...papa pun...personal is personal...hehehe...sowey=))

Anonymous said...

adess..kire dah simpel da nama aku tu haa..
ko je payah nk igt ade bape huruf..
hahaha!-jeha-

Anonymous said...

nice posted... frm:-Aduka Berkelana

Anonymous said...

Cinta itu datang dan pergi...bercinta dgn org lain..bertunang dgn org lain..dan berkahwin pun boleh dgn org lain..dan mungkin juga.. beranak pun mungkin anak org lain...tapi..kalo ada jodoh x kemana,,,kalo xder jodoh pun takkan kemana...ikutlah kata hati...ikut apa yg hati mahu n aper yg hati bisikian pada awk.; from Aduka berkelana..

Miss Ziela said...

buat masa ini...hati saya sudah mati utk bercinta...biarla jodoh tu datang sendiri...huhuhu...

Anonymous said...

hihi..xpe2, fhm2..special fren awk dh berpunya ke..msti dia dpt buatkan awk lupe pd ex awk kan..hihi..pe2 pn smoga awk jmpe laki aka suami yg buatkn awk hepi slalu..cuz bce kat entri awk sblm2 ni mcm awk benci kat ex awk tu..teruskn ceria sis :) -syikin

Miss Ziela said...

huhu...
hummm mmg benci pun...
tp hati manusia tak selamanye akan bencikan orang...satu hari nnti semuannye akan jernih..
yg hal kawan sy tu...tak berpunye ke berpunye ke..
nak kwan biarlah ikhlas~

G-JoY88 said...

mne ak..
ahahahaha~~

Anonymous said...

tengs yayang for the great writing about me and all of our frenz!

keep it up!

love you bloody much :)

forgive me if i were wrong k.

aku bahagia dapat kawan mcm ko, una, diq, jeha, and others.

friends forever yeahhhh !!!!!

Miss Ziela said...

gjoy:
alaaaaaa ni semua kengkawan baik aku kat skol...ko nnti aku short listedkan kat kengkawan kajai aku..huhu

aieyn:
i love u too my dear frens...
its ok..i know sometime emotion control our mind...hehehe