BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

~My FaNs~

4/10/2009

02.07.2007~07.07.2007

Hari ini hari kedua, ketiga, keempat, kelima...pendek kata dah sampai seminggula aku duk kt UKM ni...kitorang semua kena bangun awal pagi sepanjang 3m tu seh...kalau x silap aku kena pegi solat Subuh kat masjid UKM...aku pun ingat2 lupa daaa...then bila pagi je para senior ni tunjukla keprihatinan dorg dgn suruh kitorang amik bfast sblm pg berjalan jauh ke fakulti masing2 or buat aktiviti yg telahpun dorg rancangkan utk kitaorg ni haa..."eleh bila malam korang semua tenking kitorang si junior yang naif ni yek...bila siang tunjuk prihatin yer...aku bukan benci or anti giler kat para senior time 3m tu...sbbnya... aku skang ngan ketua fasi time tu ade afair haaa sampaila skang...hahaha..kalau nk dikatakan best...aku ni biasa je...tapi aku rasa aku dah cipta sejarah sebab dlm minggu 3m dapat bf dah haaa...senior plak tu...jap2..nilai tambahan lagi...ketua fasi lagi tu...tapi tu bkan cite best pon...yg bestnyer aku nk cite pasai bgaimana dorg para senior ni layan kitorg..korg nak taw dalam kalangan kitorang yg freshie ni adala sorg mamat ni nak tunjuk hero kot...nama dia Johan...Johan yg tak berapa nak johan ( jgn marah yerk en. Johan)...dia ni ntah mana jin ntah yg masuk dalam badan dia sampuk dia suh jadi kuang ajaq dgn para senior ni...ada je kesalahan yg dia buat yg buat para senior marah gila dgan dia...sengetla budak tu..xpun kurang kasih sayang...hahaha..dia brani lawan para senior especially para senior yg laki2 ni yg bujet kuat melampaui akal fikiranku...nak jadi kisah tragik si budak Johan ni kan...ada la satu malam ni...dia agaknya dah lama sgt nk hembus para senoir tu sume kot..so terjadila pergaduhan...masa kitorang tgah berhimpun tu dia pun kena panggilla naik kat atas bukit..yang x boleh blah nyer para senior 3, 4 orang ni duduk tenking2 dia..pastu ntah cam mana ada sorg bro ni blasah si Johan yg senget ni depan mata kitorang. kesian gila Johan tu x mampu fight back...yelaaa kan ramai...tapi syg jugak x ramai daripada kalangan junior yg laki2 ni kua pegi backup si Johan tu...apala korg ni semua...aku kalau kuat aku pegi je lawan senior2 yg mereng tu..ada ke patut dengan rela hatinya menyepak budak junior tu...masa tu aku takut + cuak jugakla...aku masih ingat lagi..ketua fasi(yg dah jadi bf aku skang) cakap"korang jgn ingat korang ni dah jadi warga UKM yg sah, selagi korng x angkat sumpah korg x layak digelar students UKM"..masa tu aku mmg agak menyampah kuasa dua kat "si dia" yg senget tu...hehehe( abang jgn marah ye)..bujet bagus jer..tapi lama-kelamaan baru aku sedar apa tujuan mereka buat macam tu...tiap2 malam dorg tenking kitorang ni...kutuk sana sini...xpuas hati kat kitorang...suruh nyanyi...melalak tgh2 malm...aku x pernah terfikir pun dengan adanya tradisi "perang DECTAR" membuatkan aku dan ramai lagi freshie2 kajai bersemangat untuk unite n fight with other colleges...especially KKM n ZAABA...huhuhu..aku ingat lagi malam terakhir kami berada dalam DECTAR...pc pusat dah suruh berambus dah tapi kami masih lagi duk dlm DECTAR tu...tempat warga Kajai ni special skit kat atas nun di merak kayangan...aku malam tu dahla duduk row pertama..takut+cuak+sakit perut+gementar kuasa 3 sume adala...kitorang x bergerak lgsung...nak provoke punya pasal katakan...semua kolej pun sama cuma Kajai ni kuat sikitla..hahaha...pak guard datang kat aku mintak kad matrik sementara aku n kawan2 aku...dia halaunya aku ngan kawan2 aku...aku apa lagi wat2 xnmpak pun...aku x takut sgt..sebab aku taw bila para senior kitorang masih lagi setia menemani kitorang...thanks la u all ek..tapi ntah macam mana ntah...keadaan jadi genting...row aku kena paksa bangun...nak x nak..salah sorg pc tu bawakla kitorang kua...tapi masa aku kua tu semangat nak mempertahankan semangat Kajai tu memuncak aku bantai lari masuk DECTAR semula n then sume kawan2 aku yg row pertama tu ikut...masuk2...satu DECTAR gelap...masa tu kuala semua lagu2 pembakar semangat kolej yg kitorang blaja selama ini...dengan kekuatan vokal yg ada aku x nyanyi dah...aku jerit je...walaupun Kajai sikit je bilangan studentnye tapi suara kitorang dapat kalahkan satu ribu org budak KKM n ZAABA taw...tu yg rasa bangga gila tu...lepas tu barula aku sedar apa yang cuba ditunjukkan para senior kpd kami...semangat menjadi warga Kajai...ohhhhhhhh terlupa plak nk gtaw...si Johan yg senget tu rupanya pelakon tambahan para senior kitorang masa tu...membazirkan rasa simpati aku je pada dia...hampeh tol...dari saat itula aku telah jatuh cinta pada Kajai...aku juga telah mengistiharkan Kolej Rahim Kajai sbg kolej yg paling best dalam alam semesta ini...hahahaha..seronok bila mengimbau kenangan lalu.

7 comment dari peminat:

ziha said...

aloo..bangga ngn kajai..tp xnk turun kafe..makan..hoho.. senget btul..3M mmg PC mcm 2 ka?? pe la..da kat U pn prangai mcm budak skola..aku mmg benci PC ms kt Zaba dulu..tp xmua la...ntah pape...marah2..terpekik tlolong..cmmon la..aku benci sb die wt aku ngis..aku xnk ngis..thn je beb mule, muke steady je,mcm xde prsn..tp da kne byk kali jerit2, tenking2..mne x nye ngis...kuang asam btol..aku xpuas aty sb owg lain pnye slh..mua skali kne..ngada2 sbnrnye dorg nih..

miss Noraziela said...

uish yeke ziha...u nangis ke? i kena denda sebab x pakai beg UKM rilek je lagi...hehehe..apa kata pasni u jadi pc Zaaba plak...u jadi yg baik punya..

ziha said...

yela..i ngis bkn nye pe..xthn kna tengking..i bkn sng nk ngis depan org tau da besa2 ni..i jd pc?? dulu spatutnye i jd..tp u tau la..i ni cmner..sorrryyy.. I sempoi je klu jd pc..u kan th i ni senget..kahkah!

miss Noraziela said...

hehehe u mmg sengetla...disqualified ek

guab0tak_ said...

peeeeeeeeeeeeeeeeeeeeh.......ade gamb0 alip........huahahahaha......

ziha said...

i jd pc kebudayaan je la patot nye ms tuh..mmg la senget..kahkah!

miss Noraziela said...

mestilaaa guabotak...dia slalu pantau seh