BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

~My FaNs~

5/14/2010

overtime...evergreen in my memory

hari ni agak boring bagi ziela...yelaaaa macam 2 dah jadi hari ni...kelam kabut dibuatnya...tapi finally tesis telah siap dihantar dan proses pengemasan barang2 akan giat dijalankan...tapi dalam kebosanan ziela pada hari ni...ziela masih sempat lagi membuka banyak tab sampai berpuluh2 tab semata2 nak tengok youtube cite fav ziela time skolah2 duLu...tak lain dan tak bukan Japanese drama "OVERTIME"

OVERTIME
lakonan : Sorimachi Takashi and Esumi Makiko

masa dulu2 mamat ni la pujaan hati ziela sebelum ziela berubah cinta kepada Johnny Deep...romantik sangat dia dalam cite overtime tu..tapi kalau dalam GTO...fuhhhh lagi cool je watak dia.

Esumi Makiko ni plak memnag dah lama dah suka tengok dia, dari cite overtime sampailah power office girl...dia punya watak tu ada sikit cam ala2 ziela, tak pun ziela berperwatakan camtu ...perangai dia yang tak berape nak lady looks + feminim laa...kasar, tak senonoh...sebijik cam ziela(hahaha perasannya )kalau kat Malaysia, Esumi ni macam scha al-yahya...time scha bawak watak dania dalam awan dania..suka 2 2 awek ni...hihihi


synopsis skit seingat memori ziela...sebab tak habis tengok semua episode lagi...sedang dalam mood buffering
cite ni actually pasal love la..love yang tak kesampaian...sedih wooo...permulaan perjumpaan antara Natsuki n Soichiro yang romantik dan secara kebetulan...nak dijadikan cerita, Natsuki ni seorang wanita 28 tahun yang desperate looking for bf because she never ever date any guy...Natsuki ni agak kasar dan boleh la dikatakan kuarang popular, lembab dalam bab2 make herself beautiful n kalau dia bercakap ngan orang agak kasar tak lemah kembut lagsung...(tapi for me she nice and sweet)...she always compare herself with her friend yang bolehla dikatakan kaki seduce lelaki, popular n ala2 manja gitu...(euwwwww tak suka la pompuan type camtuh...lembik)..then Natsuki selalu kebetulan terjumpa secara insiden ngan soichiro...Mamat ni plak memangla hensem(bagi ziela la) tapi sayangnya dia lebih muda dari Natsuki...he is 25 years old and nak dijadikan cerita Soichiro ni plak adik kepada kawan Natsuki...kawan yang dia tumpang tinggal at that moment la...so bermula takdir dorng...berjumpa secara kebetulan last2 terasa sayang dalam hati masing2..malangnya masing tahu diri masing2 tak layak untuk satu sama lain...banyak kenangan antara dorang termasukla insiden2 romantik(hahaha suka2..leh wat ziela tersengih dan berbunga2 hati ni)tapi last2 skali Natsuki pilih Dr.Koga sbagai suami and yang paling taouching Soichiro terpaksa berkorban perasaan cinta dia kepada Natsuki utk kebahgiaan Natsuki....sobsob...ziela tahu korang tak dapat feel sebenar cite ni...so kalau korg ada banyak masa terluang cam ziela...layanla drama ni ye Overtime 
okla kengkawan tu je yang nak disharekan kat entri kali ni...nnti kita jumpa lagi ye.

p/s: nak makan magee goreng tapi dapat mee goreng mamak plak...hehehe...sedih2 tapi still bersyukur ada yang sedia membantu utk belikan makan arini.

2 comment dari peminat:

fiD said...

wah!

mmg mnt giler nie...

Miss Ziela said...

yup2...tibe2 tringat kembali ttg drama ni...suka dapat tgok semula=)