BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

~My FaNs~

12/20/2010

rombongan cik ziela ke kota melaka volume 2

lalalalalalalalala....aty sangatlah riang ria hari...lalalalala...eh eh lupa plak nak greeting bloggers
sekalian...assalamualaikum bloggers and walllaaaah...ape kabar semua...sihat2 la hendaknya..macam saya yg sentiasa bertambah2 sihat...hohoho...

anyway let straight to the point..bebel banyak2 kang ade pulak yang muntah bace belog I ni kan kan kan...yelaaa panjang sangat merapunye...aritu..dalam celoteh volume 1 aritu I just mention aktiviti I ngan kawan2 selama satu hari je...arini uolls experienced la sendiri sesi rombongan ke kota Melaka pada hari kedua...macam bese...pas bangun tido kompom2 la I ngan membe2 I yang lain bersiap2 nak pergi makan dulu...laaaaa aritu cite pasal makan..arini cite pasal makan lagi..asyik MAKANNNN ajee!!!hohoho (no wonderla saya sudah kembang)
wahhhh berselera gilakk memember aku ni makan ye...kebuloq ja muka masing2...wehehehe

sesi memember dengan makanan mereka...aku???tu ujung tu haaaa...jauh dari kamera...time makan...pragai gilakk kan kamera terpaksala I tggalkan kejap yek..h0h0h0h0

sedap2 dapat makan asam pedas melaka...meleleh2 ayaq liur tgok lauk pauk yg ada...hehe

ni gambar rangka ikan pari kot...hahaha..I tak kenal ngat ikan2 ni..yela tu kot

at last...nmpak dah muka I..hoyeahhhhh peace2...wallah~

hahahaha...ade pon name restoren ni..nah...cik ziela bagi 3 bintang je...bolehla..maybe sebab masakan asam pedas mama I lagi superb kot...wehehehe


tengahari 11hb disember 2010...lokasi yang dituju ialah kedai makan yg ada asam pedas...membe2 sibok nak makan asam pedas la...I plak takde mood nak makan pedas...sejak sakit ni...semua masakan pedas I nak tggalkan..tapi ada jugaklah yang terlepas...bila dah makan..mulalah..tak lena nak tidor gara2 sakit perut melampau2...(itu adalah normal bagi saye..hohoho)...seperti biasa..sampai je kedai makan..bukan nak amik gambar tajuk kedai makan tu dulu...or lauk pauk yg...tapi amik gambar muka2 yang sama aje time makan(saya tak boleh jadi blogger yang baik)

selesai aje makan tengahari...kami teruskan perjalanan menuju ke perigi hang tuah..hohoho...itulah pertama kali saya menjejakkan kaki di perigi hang tuah...tahun lepas tak berkesempatan pulak nak ke sane...lepas main2 air perigi...(tak tawu kenape kena main2 gak ngan air perigi tu...membe kate rugi kalau tak main...wehehehe)

 actually nak fokus kat info pada batu tu..tapi kechik ngat....last2 suh membe i snap je pic I...hahaha memang gilaakk kamera sgguh I ni kan..

 ni la periginya..dikatakan iar dalam tu tak pernah kering..but seriously airnye sngt2la jernih and sejuk bangat...

selesai bergonjeng2 kat perigi hang tuah...kami teruskan perjalanan ke taman mini Melaka...waaahhhh ni pun first time jugak jejakkan kaki ke situ..dalam satu tempat...semua jenis umah setiap negeri kat Malaysia ade..yang paling eksaited dapat singgah umah Pahang..bolehla I baring2 jap..(yelaaa umah sendiri kan kan...fuh fuh perasan tak abis2)..kat taman mini tu jugaak.I tengok show daripada budak2 kak noraniza idris..memang superb la they all menari..terpegon I...

bergambar dihadapan pintu masuk taman mini melaka...hoyeahhh saya sangat gembira...gembira sangat saya

saya juga gembira berada di negeri Perak..sekejap je dah sampai Perak...wehehehe


sekarang saya berada di negeri sembilan pulak...cepatnye saya sampai..lalalalalla

eh eh eh..lepas Perak n n.9....sudah mase singgah balik umah kejap..nak mandi skejap...

 atok oooo atok...saya dah pulang...hoyeahhh ke negeri perlis nak melawat atok kejap..tapi atok takde pon..humm;(

 ini pulak rumah melaka...i think yg paling chumeelll diantara semua rumah yg ada...hehe

ini pulak rumah panjang sabah...tak sempat nak naik...takot runtuh aje...haha


ni plak...persembahan yg sempat saye n memember tengok..best jugak..terpegon menyaksikannye...

selesai aje tgok show..we all pon teruskan perjalanan lagi ke taman bunga(yang ni I tak taw ape motif kami dibawa kesini..macamla I datang ngan bf I la plak kan..takde feeling lgsung..macam boring adalah..hahahaha)..tapi takpe..we all kasi chance kat abg2 n kakak2 yg ngah hangat bercinta...woooo uolls..actually masa ni la I dah rase lain macam ngan badan I...tekak mula sakit..idung plak mula berair dan kepala mulalah pening...(mmg tu je pon tanda nak demam kan kan kan)...selesai berjimba2 kat taman bunga...I ade big project ngan Din (kekasih gelap Aieyn Md Yusof), along rezza n awek beliau utk setting bahan2 barbecue malam nanti...(jeles ngan yang lain..depa dapat rest yg cukop kat bilik)wohooohooo tak aci tak aci...huhu..
i love this pic very much..with my best buddy...Aieyn Md Yusof...bergambar di taman bunga...nice view..love it so much..hehehe

nampak gayenye..saya kena sambung lain kali la episod barbecue di pantai Klebang..sebab macam biasa (alasan)..entri dah macam karangan form 6..wehehehe..jap lagi mesti ade problem upload gambo..mesti makan tahun punyela...hahahahaha...kesenghalan berokband..oh my gosh~


ps: semalam ku bermimpi hai dengan satu bintang...sy mimpi dia laaaa...nape ek..nape kena dia lagi...sadis woooo :(

10 comment dari peminat:

abdul rasyid..... said...

nak ikan pari!!!!!

Anonymous said...

For all bachelorettes and soon to be brides. After your wedding planning is done, and just prior to the actual wedding, you're ready to plan and enjoy your bachelorette party! This is your chance to let off all that pent up bridezilla energy and go into your wedding fully decompressed and ready to experience your personal day. Do not let your maid of honor plan this. She will most likely disappoint you. Take matters into your own hands and have a great time! Go all out and allow feathers to fly. You do not have to spend a lot of cash but don't choose on price alone either. Visit MyBacheloretteParty.com for ideas for you to do.

cik husna said...

ak xsmpt g situ..huuhuhh

Miss Ziela said...

abdul rasyid : ikan pari tu tak sodappp...ehehe..

anon: i will do visit u someday...:)

cik husna : takpe next time u g lg taw..n dont miss this exciting places...its cool dear=)

cik miera said...

wah..best nye..teringin nak pegi..kalau awk g lagi, ajak sy ye.hihi

Ogy said...

lamanyaaa tak pi mini malaysia ni...last pergi masa darjah berapa ntah...huhuhu

Miss Ziela said...

cik miera : i/Allah..bole2..nnti saye ajak awk pegi same2 yek..jadilah rombongan cik ziela volume 3, 4, 5 plak nnti..ehehehe..

ogy: aiyooo..nmpak gayenye...sy ni ketinggalan zaman sgguh..hehe..dah beso pjg cegini baru la smpai..hohoho:)

sekamar rindu said...

salam..

singgah malam....melihat pics tersebut saya sangat rasa teruja..

bestnya gi Melaka..

:)

Follow ur blog..**131**

ziha said...

hurm datin,, pling2 byk gba u y cntik i suke gba korang makan...mmg la seronok kn dpt berjalan..tp bile dpt makan y sedap2 lagi laaa seronok.haha

Miss Ziela said...

sekamar rindu : tengs sbb follow..


ziha: time makan...sume posing chantek..sbb sedang syok dapat makan best2...ahaha