BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

~My FaNs~

1/19/2010

apa yang dah berlaku pada 13 januari lepas ek!!!

mood : tiba2 rasa macam dah tiada yang peduli dah...
situasi: kawan2 aku yang melepak didalam bilik semua sibuk wat hal mereka sendiri..
suasana: suram je, moody pun ada jugak...macam ade yang nak datang bulan pulak...
koordinat: atas kerusi, mengadap laptop...
jam: 06:50pm...

dah lama giless aku x update blog aku ni...al-maklumlah agak sibuk sikit semenjak 2 menjak ni...sibuk dengan social network aku tu la...alaaaa "si muka buku2"...


bila aku bukak laptop je...page ni la yang aku nak sangat tengok...hehe...

hummmm camne ek nak start cerita aku kali ni...yelaaa sebab aku nak story kat uolls cerita aku kua ngan kengkawan aku tu hari..jeng3...13 januari 2010, bersamaan dengan hari rabu...ditemani cuaca yang indah dan bersama2 semangat yang kental untuk menghadiri kuliah pada pagi itu membuatkan aku sungguh bahagia...disebabkan kelas Mr. Ravic dibatalkan..!!!!!

waaahhhhh korang senyum lebar yek bile lecture dibatalkan...eh eh cik husna siap tunjuk "peace" lagi 2...ngeeh3..

arghhhhhhhhhhhhhhhh!!!!boring plak cara aku karang cerita kali ni...xboleh jadi ni...hehe..nak dijadikan ceritala kan...pada rabu lepas aku and coursemate aku...husna gedik, nadhrah blur, ziha poyo, kk senget, ayien selaku ketua rombongan, nisa, tiqah, yati becok, kak mek kecik dan aku yang cun ni telah membuat satu rombongan ke metro point kajang semata2 untuk makan di kenny rogers roasters...(disebabkan ada promotion je ler..kalau tak..tak kuasa aku)...

metro point ni la yang kita orang serang tu hari...

hari tu sangat seronok kot...dah lama x spent time dengan kengkawan course aku ni...perjalanan ke kajang yang sangat seronok...naik bas mini...bergambar dalam bas mini...sampailah kitorang diketawakan dek driver bas tu...hehehe...cume yang tak tahan...ramai sangat mat2 indon...n bangla...hehe...perjalanan ke metro point pada hari itu sangatla menyeronokkan kerana sudah lama aku tidak merasakan muka aku di pukul dek angin yang sepoi2 bahasa disamping wajah ayuku telah tercemar dek tudungku yang herot2 akibat kelajuan angin tahap maximum yang menampar mukaku ini...tapi nak wat camne...bas rapid telah meninggalkan kami bersepuluh tanpa sebarang pilihan terakhir pun...maka dengan rela hati kami telah memilih bas mini yang comel itu untuk meneruskan perjalanan ke destinasi...

gumbiranya kami sebab dapat menaiki bas mini sambil bersiar2 menuju ke pekan kajang...teringat zaman skolah dulu naik bas "bee huat"..hehehe

setibanya kami di pekan kajang...sebelum kami menuruni tangga bas yang dah agak2 macam nak runtuh tu, sempat pulak si driver tu mintak kami amik gambar dia...hellooooo...kalau kitorang amik gambar abang driver tu..nanti kalau upload dalam facebook nak tag nama sapa pulak kan...setibanya di pekan kajang..seperti biasa penyakit lama aku datang...iaitu penyakit takut nak lintas jalan. yelaaa banyak sangat kenderaan diatasnya...maka macam anak ayam jugakla aku berlari ke hujung sini dan sana semata2 mau melintasi jalan.

anak ayam: apa pasal kita plak yang dapat nama xpandai lintas jalan ni...huh..!!

agak2 dalam pukul berapa ntah...kitorang sampai metro point...fuyoooo ramai gilesss orang yang makan kat krr pada hari itu...yelaaa kan dah namanya pun ada offer...can get free meal set when buy 1 set, but the condition...the customers should where red clothes or bring any red's accessory. tetapi hanya 5 orang je yang kena pakai baju merah dan aku pulak terlibat sebagai yang menumpang je...sebabnye pergi kelas hari itu, aku xikut tema daa.


aku dan yang lain2 yang tidak mengikut tema...so kami ini hanya diibratkan menumpang tuah dorang yang memang secara kebetulan memakai baju berwarna merah...hahaha ada aku kesah...xde..janji dapat makan..

hari itu aku makan banyak la jugak...quarter chicken with 3 side lines...yummmy...kami2 semua menghabiskan masa makan bersama2 disamping sempat bergambar kenangan...chewaahhh...perasaan aku masa itu?huhhhh sangatla happy...sebab dapat makan kot..

yummmy...sedap kot...kat depan aku yati dah stand by dah macam burung hering nak tggu kot2 la aku xdapat habiskan...tentula sia2 je dia wat camtu..

lepas makan kitorang pun bergerakla pulang...tetapi setibanya kami di depan mcD...langkah kami terhenti...selera kami tetiba bertukar untuk menikmati asikrim...aku ikut je bebudak ni..hehe..kanak2 riangla katakan...sebenarnya pada hari itu...niat aku sangatla baik..iaitu ingin pergi ke perpustakaan..tetapi malangnya mereka semua telah berjaya menarik perhatianku untuk join adventure...yang buat aku nak marah lagi..lepas dah kenyang tu boleh pulak mata aku ni mengantuk...dan disebabkan itulah aku terus balik bilik tanpa pergi ke library untuk meminjam buku...sebabnya aku tidak dapat menahan berat kelopak mataku ini...

tengoklah ni...kanak2 riang betol dorang ni..yang paling riang skali si ziha & cik husna2...yang lain2 tu ayu2 je...hehehe

sampai je dibilik aku...aku terus tidur sampaila petang...dan aku dikejutkan dengan mesej dari si sahabat yang sedang berperang dengan seorang mamat indon ni...walaupun mesej dia xdela mengejutkan aku sangat...tetapi ianya telah membuatkan aku terjaga dari lenaku yang agak panjang itu...

terkejut beruk aku bila dapat sms dari si sahabat...padahal xdela papa sangat pun...yang buat terkejut sebab tengok hari sudah petang daaaa...hehe!!

tetapi...apa yang dapat aku banggakan pada hari itu...setelah aku bangun..jeng3...aku terus pergi jogging di stadium bersama2 kengkawan aku...fulamak...bukan senang keajaiban ini nak berlaku kepadaku...

sememangnya berjoging itu menyihatkan...tapi kalau jogging pakai camne...char jugak ni..hahaha...pastu balik, kena ketok..padan muka..

apa yang dapat aku rumuskan untuk hari itu...walaupun niat murni xtercapai tetapi aku masih boleh mengamalkan kehidupan yang sihat...tahniah aku ucapkan buat diri sendiri...=))

5 comment dari peminat:

Atiqah said...

bagus..
lepas makan ayam pastu berjoging

cokelat lover said...

tjuk entry mcm scary..pastu gmbr fb..ingtkn kna hack ker..
rupa2nyer psl mkn kt kenny roger..hahah

ziha said...

kenape aku mst kanak2 riang? ohhh..

Miss Ziela said...

hahahahaha...cik husna n cik ziha..i loike to tease both of u...hehehe..besela entry kene kasik gempaq=p

Love Says it All~ said...

BRIDAL MAKEUP CLASS (2-DAYS CLASS)!!

WHEN: 27th & 28th February 2010
WHERE: EYRA RIZAL MINI STUDIO, SHAH ALAM
HOW MUCH: RM500

**CLASS INCLUDING HAIR + SHAWL STYLING
**LUNCH, MAKEUP TOOLS & PRODUCTS WILL BE GIVEN
**GOODIE GIFT SUCH AS M.A.C EYESHADOWS/LIPSTICK WILL BE GIVEN(DIFFERENT GIFTS WILL BE GIVEN TO EACH AND EVERYONE OF U.)
**CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN.

LIMITED SEATS UP TO ONLY 10PAX!!
REGISTER LATEST BY 25th February 2010 @ 9PM

WWW.EYRARIZAL.COM
0162128740
FB: EYRA RIZAL @ EYRA RIZAL TOUCH