BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

~My FaNs~

1/04/2010

~Seronoknya Hari Itu~

semalam moody giless aku...tido dalam keadaan marah kot...haishhh macam2 hal la sekarang ni...ingatkan masuk tahun baru semuanye akan kembali ok..xde masalah...xde dugaan..tapi...haishhhh...apa2 pun xpela..ini ziela laa...xgentar dah..datangla masalah seberat gunung pun akan aku cube accept with my open arm..chewaahhh...hahahaha...tips no1..tentang ziela(dia suka cakap besar)...lalalala


im ready to face it...hahahaha..come to me..ooo i miss all the problems..

tapi bukan tu pun yang aku nak share ngan korang...banyak lagi cerite2 menarik yang leh aku kongsi...xkanla orang ramai nak dengar kite story pasal masalah je kan kan kan...

ini kes pasal cuti sem hari tu...berkaitan dengan satu tarikh yang...emmmm agak lawa jugakla..12hb 12 2009...birthday member baik aku...nor anila md.yusop
Kalau tak sambut kang birthday dia ni…kang majuk plak dia…dah la dia beria2 mengingatkan kami tentang birth date dia ni…hahahaha…12hb 12 kata dia.. “jgan lupa ya bagi hadiah”…aku ngan dia lebih kurang je…nak aku ngutuk dia…tahun lepas time birthday aku pun sama gak aku g ingatkan kat mmbe2 aku yang lain…siap mintak2 adiah lg…hahahaha…


korang sume jangan lupe ye...bagi adiah ye nnti time birthday aku..hehehe

nak wat camne…memang xleh lari dah prangai kitorang ni…tahun lpas mmg teruk la dia di kenakan…mana taknye..bf dia nak wat rancangan “wakenabeb” kat dia…aku kira 3rd person who rule da plan la…yang master plannerye tentula bf dia…si din2…n 2nd man plak along@rezza…pastu elok plak dorang ni drag aku utk berlakon bersama2 dorang…hahahaha…nasib ko la aieyn..petang rabu lpas 9hb dis…tetiba saje si din ni call…briefing aku tentang idea dia nak kenakan aieyn…hahaha..aku layan je..dia plan mau bikin surprise…boleh plak dia kata kat awek dia ni yang dia xdapat cuti…so xleh la nk join we all..yelaaa perak ngan Pahang kan jauh…

pok din: oittt ziela..ko gtaw aieyn yek..aku xdapat balik celebrate bday dia...
aku: asal ko xleh gtaw dia sendiri ke baiya...ayoyoyo..

petang tu jugak aku kua ngan aieyn…pegi on9…jadi mulalah lakonan aku…sowie ya aieyn terpaksa…chewahhh time aku dengan dia, aku buat2 la bertanya kepada dia…apakah din tak dapat balik meraikan birthday buah hati dia yg tercinta tu…saja je nak bikin aieyn panas…huhuhu..yelaaa mana taknye tiap2 tahun selama 6 tahun dah…din pasti ada utk raikan birthday aieyn…bagus2…harap kekal lah korang sampai 600 tahun seterusnye…hahahaha..aieyn time tu cam cedih je...tapi dia cover baik punye…sampaila malam before birthday dia aku tido umah dia sebab nak bagi plan nmpak real…(din2..dahla menipu ko xbalik Pahang pastu boleh plak wish birthday kat awek ko lewat stengah jam…hahaha

muke member aku dah macam muke mak cik ni dah time dia majuk..mmg nmpak tua giless ler..hehehe

mengikut plan asal kami..iaitu aku, una, rezza, n dayah…kitorang nak ke gambang waterpark..nak pegi main air, tapi din n along siap paksa2 lagi aku goreng bihun…haishhhh pe salahnya belanja makan kat noodles station ke, secret recipe ke…

ini ler bihun yang aku goreng...2 kali masak kot..xsangka aku pandai masak ghupenyer..lalalala~

then plan pun bermula…before sampai tempat yang telah dirancang untuk mengenakan aieyn, aku telah ditugaskan utk menutup mata aieyn dengan topeng H1N1…jeng3…maka tertutupla mata mmber aku ni…tulaaa sapa suruh kitorang sambut sangat birthday ko tu..kan dah kena.kitorang hang out dulu kat satu taman yang boleh tahan jugakla tak cantiknya tu…tapi nak buat mcam mana dah tu je tempat yang dekat dengan Gambang waterpark…kat sini spoil skit rancangan kami sebab din and da gang yang lain sampai lambat…lama jugakla aieyn kena berkeadaan mata bertutup…

macam ni laaa keadaan kawan aku...orang lain posing depan kamera dia ntah pandang kemane ntah...hahahaha

dalam 20 minit later din, nashrul yang muka dia sebijik cam muka emy budak kajai tu, wafi, bayah dan juga bf nye yang aku pun tak taw nama sampai dengan membawa kek yang memang sedap,nyumnyum…maka sampaila klimaks dalam cerita aku ni…bila penutup mata aieyn dibuka…terkejut beruk dia tgok muka bf dia depan mata…

cam gini ler muke member aku yang terkejut bila disuprisekan oleh bf dia...

siap nangis2 lagi…hahaha…romantik jugak din ni…huhuhu…kitorang yang ada ni tumpang gembira la ngan kegembiraan aieyn at that time.so tu jelaa aturcara majlis untuk memeranjatkan kawan baikku sejak dari tingakatan 1 sampaila sekarang..iaitu NOR ANILA@MASHITAH MOHD YUSOFselepas surprise party tu apa lagi kitorang bergegasla pegi gambang waterpark, sebab xsabo2 dah nak pegi main air…apa apa pun keriangan kami sempat aku rakamkan dan bolehlah ianya dikongsi bersama2 dengan korang…

ni ler muke beria kawan aku..rezza...suke sangat dia dapat rase bihun tersodap di dunia la2..hehehe


xdapat tunjuk gambar time main ayor..sebab riso kamera masuk ayor...depan sign board pun jadikler...

tapi yang xbestnya disebabkan program tu kulit muka aku sudah burn and aku sangat letih…balik2 terus tidor…memang kira sejarah..tak pernah2 aku tido awal sejak aku mengalami masalah susah mau tido…tu la hari aku tido pada pukul 12 lebih…kalau tak paling awal bagi aku adalah pada pukul 3 pagi…hahahaha…

hari itu aku tidor sangat nyenyak...sampai mandi pun xsempat..besok bangun gatal satu badan..padan muke aku..=))

apa2 pun ada kelebihan ada juga kekurangan pada hari tu…anyway I know aieyn was very happy on that day…yeah yippi yay!

6 comment dari peminat:

saypOOL rafhtello said...

masak lebih bg la kitorang..

Miss Ziela said...

hahahaha...jgn kau..
aku suke kalau org suh aku masak2 ni...ngeh3..

ziha said...

12.12 my sis punyer besday gak..
tak sangke ye datin u pndi msk..bagus2 da blh kawen..hihi

Miss Ziela said...

haishhhhh..len kali tgok i jgn gune idong u=p

Atiqah said...

wah pndai msk upenye..

Miss Ziela said...

hehehe..of course...=))