BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

~My FaNs~

2/19/2010

benci tapi rindu

mood:biasa2 aje

sitausi:banyak memikir
harapan:kulit muka kembali cerah cam dulu
koordiant:dimana bumi dipijak...disitulah aku berdiri
jam: pagi2 buta..time ni ramai yang sedang berKROHHHH3!!!

header tu hanyalah tajuk lagu je...hehehe...kasi suspen...kasi suspen...entah macam mana ntah aku boleh tersuka plak dengar lagu lama ni...lagu dari diana nasution...ni bukanlah faktor2 ketuaan aku yang cuba aku tunjukkan kepada anda semua...tapi entahlah...lagu2 lama ni sebenarnya memang sedap didengar ler...hehehe...oooohhhhh hampir aku terlupa...malam ni kesahnye...jeng3...ehemmm2...aku tak leh nak tido la pulak...jadi aku pun cam besela...dengan hobi mengarang yang penuh diddada ni...(kononyela, tapi time skolah...karangan lambat je siap...haishhh)


mujur time skolah dulu...aku tak buat karangan camni...kalau tak mahu pengsan cikgu BM aku 14 kali...nape 14 kali ek???hehe sebab........suka ati akula...ni kan aku punye blog, nak banyak2 kali pun takpe...hehe

meneruskanlah perjalanan karier aku sebagai penulis blog tanpa payment... hanya sekadar mahu menghiburkan hati aku...(macam ape ntah ayat bahasa melayu aku ni)...kesahnye la kan...aku cuma tak boleh tido je lagi time ni...(habislah!!! aku mengarut lagi kali ni...)napa ek???sudah puas aku peram mata ni...pujuk2 suh tido...tapi mata aku ni degil...tak mahu tidor jugak...apakah mataku ini mahu melihat sesuatu yang boleh membuatkan ianya tertutup sendiri...seperti melihat cerita hantu dipagi2 buta ni...tadi masa aku tengah 2 karok dengan kengkawan aku tadi...idea nak tulis blog untuk hari ni, sangatlah mencurah2 macam air paip kat dalam bilik ayor blok aku ni haaa...cuma keadaan memori kad dalam pala otak aku ni...ram nye tak berape nak besar...jadi mulalah aku cuba untuk mengimbas kembali apa yang aku dah pikirkan untuk tulis blog...tapi malangnye buat korang...sebab mesti korang tertunggu2 cerita yg menarik hati lagi memukau...yelaaa malangnya...aku terus tak ingat. langsung..al-maklumlah benda tak berapa penting...cam gitulah...hehehe...tapi pa yang menarik hari ini...aku sangatlah letih...(menarik ke?)...hehehe...sangat menarik tu...sebabnye aku letih dengan perasaan aku...sampailah aku sedar sekarang ni aku dah tak berperasaan dah...secara ringkasnya...no more worry for other people...kecualilah famili aku aje...tak tahulah apa dah terjadi pada perasaan aku tu...banyak sangat dipermainkan orang sampai jadi camtu...ehhhh terlibat ke dengan orang ramai??tettttttt masa dah tamat...saje2 je buat ayat tambahan kat situ...




Forget the times he walked by, forget the times he made you cry, forget the times he spoke your name, remember now your not the same, forget the times he held your hand, forget the sweet things if you can,

tadi sempat lagi aku chat kat ym dengan kawan aku una...siap berweb cam lagi sebab rindu punye pasal...tu hari tak sempat nak jumpa dia...kesian dia sebab nak sangat jumpe aku...(besela orang penting memang selalu sibuk...hehehe)...dia dah nak bertunang dah....bulan mei ni...waaaaa aku pulak yang seronok...yelaaaa one of my best friends suda mahu bertunang...mestilah aku tumpang gumbira...siap dia pesan lagi...datang umah dia nanti pakai baju ikut tema ye...hehehe macam nak pegi dinner kolej pulak aku rasa...dia nak wat tema putih pink katanya...



inilah husna asila @una...kawan baik aku yang bakal bertunang tak lama lagi...hehehe...seronoknye aku rase...eh eh...macam aku pulak yg nak bertunang...ngeee3

bila pikir2 balik sumber kewangan aku yang makin teruk ni...lantas aku dengan sedaya upaya memikirkan...apakah ada baju2 kurung aku yang berwarna pink putih...???tadaaaaa tetibe keluar mentol kat kepala...(ehhhh perlu ke keluar...).ada3..fuhhhhh!!! selamat duit aku...ngeee3...baju yang diberikan oleh seorang tua yang gatal ketika beliau mahu mengorat aku time aku kije dulu...hehehe...orang dah bagi kita ambik jelaaa...tak gitu...jadi settle satu masalah...baju tu pun nmpak grand ler jugak...sesuai sangatlah ngan majlis pertunangan kawan baik aku tu...si husna asila...



inilah bajunye...bolehla tu...asal ada warna pink dan putih...yang nampak hijau2 tu kira halal la ye una...hehehe...save bujet la katakan

pasal kes una nak bertunang ni jugakla mama aku boleh pulak bikin soalan panas kat aku, dia bukak point...aku ingat, si sahabat (nama disensoredkan) tu je yang pandai cari dan bukak point dalam menjatuhkan minda aku...tak sangka plak...mama aku pun terer...huahua...sedang syok2...pada suatu hari aku bersembang2 dengan mama didapur...bersembang tentang pertunangan una yang bakal tiba nanti...dengan tak semena2(aku tak taw perkataan ni wujud ke tak)mama aku bertanya soalan sebegini rupa..."dah kamu tak ada bf lagi ke?"herkkkk terdiam aku...tapi takpe aku buat cool...sambil gelak aku jawab"alaaaaa mama...mana ada lagi...orang nak kije dulu..nak kumpul duit beli umah...beli kete...untuk mama gak(ayat bodek terbaik)...tapi mama aku sempat pulak membidas...katanya"una dah nak bertunang dah...tak lama lagi anila pulak...aouk bf pun takde lagi"...ehhhhh mama aku ni...counter attack nampak...serang bertubi2 pulak dah...aku tahulah aku dah 23 tahun...tapi rilekla mama...single is better...hehehe...lalu sindiran terakhir mama aku tu aku jawab dengan satu ayat yang niatnye sekadar bergurau..."mama...orang ingat tak mahu kawinla...tak pe kan...mama ada dua orang anak jantan tu haaa...suh jela mereka kawin..."...sadis3 aku tengok mama aku...dia terdiam sambil surrender dan berkata"lantak aoukla nak bujang sampai tua..." terus pecah gelak aku kat dapur tu hari...haishhh ni sume una punye hal ni...dah aku pulak terlibat dengan perbualan org dewasa macam tu...tak sesuai ler...hehehe...


inilah mama aku(bersama pak lang) yang sekarang sudah pandai cari dan bukak point...mushkil2 aku...belajar dari sapela agaknye ek...hehehe

apa2 pun sekarang yang penting dalam senarai hidup aku adalah kerja yang bergaji lumayan...bak kata abang ivanla kan..(tetiba pulak terpromote nama makhluk ni)...kalau dah kije...duit ada...takde bf pun takde hal...ape mahu kesah...sume leh buat kalau duit ada...tapi kat ayat dia tu...aku macam tak jumpe pun jawapan...jawapan bagi soalan ni..."agaknya...dengan duit aku boleh bahagia ke???...papa pun belum cuba belum tahu...forgot the past...look up for the future...discard all the messy things that stuck in my head...and I/Allah everything's will be alright...tu jela yang boleh aku remindkan kepada diri aku...haaaa...sampai sini ajela cite mengarut aku pagi2 bute ni...sebab mata sudah mgantok...bukan sahaja mata...tibe2 perut pun wat hal...mahu be@%$@ dulu sebelum tido...hehehe..see uolls next time..

p/s: sebenarnya aku tak kisah pun ada bf ke takde...sbab dah banyak yang aku jumpe semua jenis yang memang sengaja mintak dibenci...jadi lepas ni la kan...mintak2 dapat jumpa orang yang tak perfect...tapi ikhlas...nahhhh...tu kan lebih baik...

8 comment dari peminat:

Alynn Notnot said...

karangan tu terbaek! hahaha

Miss Ziela said...

hehehe...tu ler..mesti sadis cikgu bm dia bile menanda, tak pun terus brenti kije dr jadi cikgu...

aku junsu said...

hoho sure cikgu bm saya mengamuk kalau baca karangan tuh..huahua best gile..

Miss Ziela said...

tahu takpe...
bukan setakat mengamuk...silap2 boleh gantung diri sendiri..
hehe

mysara said...

karangan tg memg meletup!!
hahaha...:D

Miss Ziela said...

hehehe..betol3 tu cik mysara

maisyara Pot! Pot! said...

hahaha.. wt karang mcm tu, siyes kne potong markah bnyk! :P

G-JoY88 said...

kem slm kt kwn ko nk tunang 2....
pas2 mlas da nk komen..
hikhikhik..