BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

~My FaNs~

2/11/2010

akhirnya saya ada ruang dan kesempatan juga......untuk mengarang

mood :happy3...sebab mahu pulang ke kampung halaman besok petang...bersama2 cuzin saya yang senghal dan tak lupa juga jijah yang senget...(hehe~)

situasi:"duit dah dapat...hutang2 kengkawan...mak ayah...adik beradik harus dilunaskan...(kachhinggg!!!)huh~

harapan: balik nanti~wooooooo...mintak2 ada kenduri kawen...saya sangat teringin mahu makan nasi minyak sapi..hekkkk...

perasaan: sedikit geram la...sebab saya bukak blog...tetapi lagu "bercanda dimalam indah"tersekat2 macam cd rosak pulak~haishhhh mahu dengar dengan lancarnye~

koordinat:membelakangi jijah(perempuan ini seperti tiada bilik sendiri aje)hehehe~
jam: ~waktu sekarang menunjukkan pukul tiga lapan belas minit petang...

~its a brand new me~

ABC....nyum3..kalau dapat time cegini kan best...dengan cuaca yang sangat panas litlitlit...kalau tak pun cukluplah dengan eskrem mat kool sebatang...pun jadiklah...siyes!!!!!!rasa macam mahu migrate ke Britain je sekarang...yuhuuuuuuuuuu~ahaaaaaaa talk about the title that I have highlighted up there~jeng3...



adoyaiiii...panasnye cuaca sekarang ni...kalau dapat ABC size macam ni...(lagi best kalau ada orang yang tolong belikan dan belanje)...fuhhhh nikmat2...saya suka~hehe

saya sekarang mahu amalkan gaya hidup sihat iaitu tidak mahu ambil port tentang orang tidak mengenali diri saya ini(itu adalah kerja membuang masa namanya)...kedua saya mahu setadi sungguh2...untuk membuktikan saya sememangnya ada x-faktor (macam manala rupe bentuknye saya pun tidakla tahu) yg telahpun diuar2kan oleh seorang sahabat dan sekaligus mengejar cita2 saya untuk menjadi seorang lecterur atau cikgu...dan bukanlah seorang stewardess ataupun pelakon(dulu2 tu memain ajela)...ketiga pulak(macam menghafal national ideology pulak)...saya mahu kembalikan keriangan hidup saya dengan mengutamakan famili yang tak berapa besar tu (abah+mama+angah+adik)...termasuklah semua kengkawan saya baik di kampung dan di ukm dan dimana2 juala mereka berada... buat masa ini...itu ajela yang saya boleh fikir...besok2 kalau ada lagi saya tambahkan ek...biar cukup rasanya...ada masam...manis...pahit...tawar...the end for chapter 1



sukanya hati bila si dia ceria...hehehe...suatu ketika dulu saya adalah seorang yang sangat periang...macam kanak2 ribena aje...tapi sekarang bila dah tahu ape itu emo...mulalah~...hari2 mahu praktik...tak boleh jadi ni... ini sangatla tidak sihat~


~kengkawan mahu tahu tak apa yang dah jadi~

yipppy2 yeayyyy...besok saya sudah mahu pulang ke kg...tak sabar mahu tenangkan fikiran dan minda...dengan harapan bila balik nanti saya dapat terima kenyataan bagi sesetengah perkara yang saya gagal untuk handlekannya...it is a hard week for me laaa...ini serius~dalam banyak2 minggu sepanjang hidup diukm(kecuali exam week)...minggu ini adalah yg terburuk bagi saya...sebabnya macam2 hal terjadi...tapi xmoh cite dah..barang yang lepas usahlah dikenang...mari saya stoly moly pasal perkara yang best2...tu pun kalau ada lah ek~hehe~kita setart dari hari sabtu lepas la yek...yaktu makan beretika...hahaha..saya mahu cerita sikitla pasal saya yang dah jadi ratu kebaya(ni semua gara ajak(razak rawi) yang main sedap mulut melabel2kan orang..xpe2)...seronok kot hari tu..dapat pakai cantik2...dapat makan sedap2...dapat bergambar dengan kengkawan...dan yang paling best....dapat dimake overkan oleh kawan saya...iaitu ziha(sesiapa berminat untuk dimake-upkan...sila gtaw sy...katenya bayaran murah aje~)...mintak maafla ye datin ziha kalau i duduk tak diam time u make-upkan..bukan ape i teruja sangat mahu nengok cermin...tetapi apa2 pun dia make-up sangat cantek..(bagi saya la... tak tahula pandangan org lain...kalau yg kate tak cantik tu mungkinla sebab wajah modelnye yg kurang cantik...tapi make-upnye still da best...poyosssssss)...

mari kita ikuti kronologi proses memake-upkan diri saya...selamat mencuba~hehe


mula2...biarkan muka anda secara natural ye...tanpa ada satu pun solekan ye puan2...ehemmm bedak2 pun xmoh ye...biar suci murni...tapi muka model ni tak berapa suci je. kak bedah tengok..gelap semacam aje~


lepas tu...tadaaaaaa...cik ziha telah mengunakan kuasa magik alat2 solek dia...kak bedah tak sempat la pulak nak tanye apa bahan2 yang cik ziha mak andam vogue tu gunakan...nnti uolls tanya dia sendirila ye...


lepas tu kan puan2...tambahkanla sikit dengan gelak besar setelah melihat muka puan2 yang telah dimake over(boleh jadi model ni terlalu gumbira tidak pun dia dalam keadaan terkejut seperti tidak percaya)




dan juga sedikit pose2 mengancam + menggoda agar nanti barula ada yang akan berbunyi sumbang apabila dia tidak suka melihat apa yang telah terhasil dari kerja tangan cik ziha vogue kita...uhuuuuuuu kak bedah tak mahu masok campor yek...sebab kak bedah loike this~



kemudian janganla lupa ye puan2...buatla pose ikut suka hati puan2 bila dah siap bermake-up tu..kalau tak bila lagi...tak kan mahu tunggu kawin baru boleh pose seperti ini...haiyoooo...tak paham kak bedah~



dan pose last yang tak boleh bla...selit2kanlah gambar2 puan2...yang konon2nya dicandid...padahal...hanya photographer je yang taw betapa pandainye model ni berlakon...walau papa pun...kak bedah mahu bagi 10 bintang kepada cik ziha diatas hasil kerja tangannya yang superb...waaaaaa lepas ni bolehla buat lagi yek~

hari ahad lepas pulak...i've got an invitation to accompany my friend to watch drift show at DG(jeng3)...hahaha..takde apa2 pun yang menarik...cuma drift tu sendiri cukup membuatkan mulut saya ternganga dan kadang2 menjerit sensorang sebab terkejut tengok kereta berpusing2...da macam gasing daa...actually this is my first time watching that kind of show in UKM...serius..tahun 3 ni memang dah jadi tahun untuk saya buat apa yang saya tak dapat buat darilah saya 1st year sehingga sekarang~



kalau la ikut 40% naluri kejantanan saya ni...ehehehe...suatu hari nanti saya mahu buat drift pulak...amacam???apa kata survey...boleh ka??

kita tengok pulak apa yang dah jadi pada hari isnin...hehe..hajat saya tercapai...yipppyyyy yeayyyy...nak tahu tak apa hajat saya tu...huhu cubala teka dulu...(tetttttttt....masa dah abis)...jawabnye mestilah hajat saya mahu main futsal dengan kengkawan telah pun tercapai...memang penat +letih...tapi kepuasan merembat bola ke jaring gol sebanyak beberapa kali entah(top scorer) telah membuatkan saya berasa sangat lega...disamping peluh2 satu badan yang membasahi baju...fuhhhhh seronok...disebabkan aksi hebat yang telah ditunjukkan pada malam itu...satu lagi berita gumbira dari seorang sahabat kepada sahabat yang beria2 menginvite saya dan 2 orang kawan saya lagi untuk join team futsal mereka dan menyertai tournament pada ujung bulan ni...datangla ye kengkawan sekalian untuk berikan sokongan~ngehh3...



tak sabar pulak saya mahu tunjukkan bakat yang xberapa nak menyerlah ni nanti..papa pun dont worry yek...saya tak akan main bola dengan heels...eeeuwwwww cam pompuan aje~(hak3)



hahaha..tetiba..mahu promote my fav team..."u never walk alone liverpool"...walaupun semalam my baby ni sudah kalah dengan arsenal(sioootttt je) dan kedudukan sudah trun semula (tak boleh terima dipotong man city)...tapi tak mengapa nanti kita balas yek~

lepastu masukla pulak hari selasa...hahaha...tak berjalan saya dibuatnya...habis satu2 badan lenguh2...saraf2 dan otot2 sumenye terkejut kot dan sampailah sekarang still terasa lagi...padan muka saya...tu la banyak sangat wat aksi terbang kat dalam court..ngeh3...kita move on pulak dengan hari rabu iaitu semalam...jap ek mahu pikir...ada ke aktiviti best pada waktu semalam...owhhhhhhhhhh ye tak ye...hampir saya terlupa...semalam keluar dengan kengkawan coursemate saya(kak mek, kk, dan yati)...kami semua pergi karaoke...al-maklumlah dah lama benar tak melalak sejak sem lepas tu haaa~(cehhhh tengah2 takde duit la konon)~hehe~



huaaaaaaaa...baru masuk duit sudah kena bayar hutang...lepas tahun baru cina mahu buat lesen kereta pulak...bujet2..sape2 boleh bantu saya kira bujet~

actually semalam rasa seronok la jugak...sebab bila dapat tahu ptptn sudah masuk..rasa bernafas la semula dan dengan bangganya saya mahu memberitahu...saya sudah pun melunaskan semua hutang saya dengan sesiapa sahajala yang telah saya berhutang...ecehhhh...ni kepada mereka yang secara langsung dan juga tak langsung...dan hari ini juga saya telah membeli pin number untuk apply KPLI...semoga ada rezeki saya untuk menjadi guru...tak sabar rasa mahu mengajar kat sabah dan sarawak...hehehe~


saya mahu jadi seorang pendidik...cita2 saya dari dulu mahu jadi pensyarah atau guru...saya akan cuba capai apa yang saya mahu...dan nnti saya mahu mengajar dikawasan pendalaman kat sabah atau sarawak...waaaaaaaa mashuk2..

nampak gayanya ini sahajalah yang boleh saya share dengan kengkawan semua...tak boleh nak mengarang banyak sangat sebab sekarang rasa macam nak be*** aje...(penangan 3 hari berturut2 makan mempelam yang jijah bawak dari perlis)...so adios amigos...kalau ada masa nnti...saya karang lagi yek...renung2kan dan selamat beramal...

saya kata: to my special friend(i dont know whether i still can use it or not)...im really sorry...people deserve to discard whoever they want...i regret and i willing to take da punishment(gentlewoman...hehe~)(tak suka..no no...kali ni...entrynye macam comot aje~sigh~)

9 comment dari peminat:

Atiqah said...

nak mempelam!!!

Miss Ziela said...

hehe..hamboi dia..pantang nampak perkataan mempelam ke pantang nmpak perkataan "PERLIS"2..hehehe...dah bis dah tiqah...g pun xelok tiqh mkan..nnti sakit perut..hehe

Alynn Notnot said...

nape bilik kita lebih kurg? sume kolej mcm tu ke?

Miss Ziela said...

huhu...agaknyela kan...sume lebih kurang aje...mau chantek kite kene upgrade sendiri la nmpak gayenye...hehe~

cokelat lover said...

woit..ko nk kt sbh sarawak ker?
ak pn mcm nk coz elaun lg tggi..
hikhikhik..
tamak..kuikuikui

ziha said...

Datin, jgn puji ai lebih2..nanti kembang.terpakse beli spender baru..huhu

Nape ur fav football team sm ngn ai..i pon mint liverpool.jom kite tubuhkn kelab sorak.i jd leader.. u jd konco2 ai je..he3

wahh..bagus la hang ni..smgt betul nk jadi cegu..huhu..

saypOOL rafhtello said...

pakai heels la baru macho..hahahaha

Miss Ziela said...

cik senah:hehehehe...jum2 kite bawak diri jejauh
ziha:alaaaaaaaa bontot u mmg dah besar pun...still lg xmoh ngaku...
epol:waaaaaaaaa aku takut tumit heels tu sgkut kat kpala sape2..kes dera plak nnti

G-JoY88 said...

waaaa cam sedap jer abc 2...
pe brg liverpool...
chelsea la....
cm ak nie..
terbaek...
haahahahha