BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

~My FaNs~

2/18/2010

~syoknye CUTI-CUTI MELAKA~

mood: adoiyaiiiii sangat letih~

situasi:hoho sunyi woooo kajai sangat sunyi...kete kurang...students pun tak dak...ngeh3... ini kajai saya yang punya...huahuahua~
harapan:cepat2lah abis belajar...xsabar mahu kerja dan miliki aset sendirian berhad~
koordinat:with smoke full in da room...i sat in front of my lappy...as usual~
jam: huishhhh time ni antu baru nak setart kije...jaga2

LETIHNYA...aduhhhhhh~
letih sangat hari ini...sangat letih sebab saya baru sahaja pulang dari kampung halaman ke UKM terchenta(chenta ka???apakah???hahaha)...letih ni bukanlah disebabkan saya telah memandu bas express tu dari kuantan hingga sampai ke kajang...TETAPI...jeng3...letih ini adalah disebabkan sisa saki baki berjalan2 ke MELAKA...yuhuuuuu sangat seronok mehhh~

CUTI-CUTI MELAKA...seronok taw...isnin dan selasa lepas...saya spent time kat melaka ngan kengkawan2 sekolah sy yang boleh tahan jugakla kaki berjalannya...kalau tak, sy tak adalah letih sebegini rupa(tu la...suh exercise malas...pastu tahu nak merungut je...ishk3)
perjalanan dari PEKAN ke MELAKA...wow...memang lama...5 jam...dengan cuaca yang panas bak cuaca di DUBAI(tempat lahir nih...) dan ditambah pula dengan kenderaan yang berlambak2 cam kain pasang yang dijual kat pasar malam tu...telah menambahkan lagi keletihan saya ni...hehehe...tapi tak adala seletih si driver...tu saya berani jamin ler...

5 JAM YANG PANJANG~berada dalam kereta selama 5 jam memang ler letih...ditambah pula dengan sy yang hanya duduk goyang kaki dan tido je kat seat belakang...mentriplekan lagi keletihan saya..haishhhh...kami semua setart perjalanan dr umah sy tepat pd pukul 12 tghari dan sampai pd pukul 6 lebih...tapi bila sampai..letih tu tiba2 hilang...lapar pun dah tak ingat dah...seronok punye pasal...kitorang spent our nite kat hotel mesra NORHAYATI...mahal la bilik kat situ...hummmm lain kali xmahu tido kat hotel tu dah...nak cari keluarga angkat kat MELAKA plak...nti nak pegi jalan2 kat sana senang...

meh saya ceritakan serba sedikit tentang aktiviti disana..(tapi rasanya akan jadi cerita SERBA BANYAK nampak gayanye)

DAY 1
berjalan2 sekitar bandaraya melaka di waktu malam...huyoooo serius memang happening la...seronok3..ramai je orang ramai + beca yang berwarna warni..(dah macam kreta berhias dah sy tengok)...kedai berlambak2..duit aje yang kurang...(kurang2 pun...rm300 jugak saya dah habiskan...haishhhhh pemboros betol)...yang paling best...saya dan kengkawan dapat naik bot tengok sekitar bandar melaka...kat sg???emmmm apa nama entah...kagum sangat2 sebab pemandangan kat tebing sungai tu sangatlah meriah dengan lampu neon liplapliplap..hehehe...malam tu kami sempat pergi pusing2 satu bandar melaka naik beca...kesian saya tengok abang yang kayuh beca tu...muka merah padam mengayuh...ni mesti kes saya berat sangat...hehe...

DAY 2

pagi yang indah...saya dan kengkawan telah pun bersedia untuk memulakan xpdc merayau2 lagi dibandar melaka...opsssss...tapi sebelum tu...~kita minum dulu....di MAPLEY sedara din(driver kita pada hari itu...hehehe)...destinasi pertama...kota afamosa...dan kawasan sekitar...huuuhuhu...syok2 sebab dapat ambik gambar..ngeh3...kemudian ke muzium kapal...emmm pastu naik plak menara taming sari...pun best gak dapat tengok sekitar bandar melaka dan kawasan yang terlibat...tapi yang tak bestnya...nak naik EYE ON MALAYSIA...tetapi dispoilkan oleh sign board yg tertulis "UNDER MAINTENANCE" tak mengapala dulu time berchenta dulu dah penah dating dah kat dalam tu...tapi kat TASIK TITIWANGSA ler...hehe...kemudian saya ngan kawan2 saya pun pergila membeli belah apa yang patut...membeli belah sebelum terus blah dari melaka...wait seminit...terlupa plak...sebelum balik ke PEKAN..sempatla jugak kami pergi ke JJ yg baru bukak...dan tepat pukul 6 ptg kami2 pun bergerak pulang ke PEKAN dan sampailah saya diumah pada ukul 11.30 mlm...haaaa camne tak letih...sampai pun dah lewat..pastu petang rabu sudah bergerak pulang ke UKM...nak wat camne dah naseb badan...hehehe

APA YANG SAYA BELI PADA HARI ITU

1.cencalok(wajib ni...walau xpenah makan)
2.gula melaka(dahla beli banyak...tak tahula mama mahu wat ape nanti)
3.sambal belacan melaka(sedap2...saya sudah rasa)
4.dodol(belom sampai umah sudah habis dah...haishhh..
5.aksesori sendiri...hehehe



album cuti-cuti MELAKA



aieyn sempat berposing taktala kreta tetiba wat hal di segamat...dush~


tadaaaa...suda sampai malacca dah...nmpak menara taming sari tu haaa...tu la trademarknye malacca...




bukti saya pernah sampai diMalacca...hehehe perlu ke...alaaa bole kan jelaaa




Dataran Pahlawan mall pada waktu malam....kecik je kat dalam tu sebenarnye~




rehat2 sebentar sambil minum kopi...apalah yg sohok tu tengok dalam tepon dia tu...gambar awek kot...ehhh tak mgkin ntah2 gambo pak we...tettttt...opsss..lalalala~




hamboi2 kamu sohok(kawan sekolah saya)...syoknye duduk dalam beca tu ek...hehe




tempat2 menarik yang sempat dirakam dengan lensa kamera sohok...





apalah yg korang buat tu...ni mesti kes tak pandai ambik gambo la tu~



muzium kapal pada waktu malam...chantek...cuma tak taw bila boleh belayar ni...



pemandangan lampu neon liplapliplap yang meriah disepanjang tebing sungai melaka...pun cantek jgak~




lagi pemandangan yang menarik pandangan lensa kamera...




tak dapat naik eye on malaysia...naik wheel yg kecik ni pun jadiklah...




perkampungan dato othman...kalau saya tak silap pandangla kat sign board tu




aieyn n din didepan bangunan pengishtiharaan kemerdekaan...poyo je korang...hehe




ishk3...mereka lagi...kali ni didepan kota afamosa pulak..





kota afamosa yang penuh dengan sejarahnye...erkkk tapi saya sudah lupa dah...ape ek sejarahnye~



halamak...gambar mereka lagi...nak naik keatas...sebab kat atas ade banyak lagi tempat2 bersejarah...




bukan mahu ambik gambo nyonya vietnam tu sebenarnye...tetapi gambo bangunan tu...tetiba plak dia posing depan tu...tak patut sungguh...hehe




ni lah dia...pemandangan eye on malaysia...dari menara taming sari...best sangat dapat berada di atas berapa kaki ntah(saya terlupa)...pastu leh tengok seluruh melaka...mujur tak nmpak kapal org2 british..(kalau tak leh tumpang balik britain..huahua)




beca yang ada disekitar melaka...chantek2 belaka..siap ada lagu disco lagi..yang tak boleh blah lagi siap boleh hon2 kreta2 yg sekat jalan dorang g...dunia dah terbalik dah pada ketika itu...huhuhu~


p/s: ayoyoyo...entri kali ni agak skema...sebabnye saya sudah kehabisan bateri..ni gara2 terlalu letih la ni...papa pun selamat membaca

5 comment dari peminat:

Aus said...

hye ziela..
hahaha..

byk tol belanje smpi rm 300..
sehari ke selama cuti tu ?
hahahhaa..

anyway..classic la lagu..heheh

Miss Ziela said...

hehehe..
maseh aus...
lagu faveret tu...
kira 2 hari satu malam...tu ler..
boros sgt...pastu skang sesak nafas dah nak kire nujet semule

Aus said...

hahahaha.
feveret..
hahaa..
ala..
biasela..
mase belanje xsedar yo..
hahaa
er..ziela..
nak tnye sket leh..
kalau off kan word verification leh x ??
hehehe..
snang sket..

okies !!

Miss Ziela said...

hehehe..
nnti saya buatkan yek en.aus..

G-JoY88 said...

mane pic ko nie ziela...
ish2...